What’s new with Siri in iOS 10http://www.imore.com/whats-new-siri-ios-10

PRE-ORDER IPHONE 7: AT&TVERIZONT-MOBILESPRINTAPPLE
www.imore.com/sites/imore.com/files/styles/xlarge_wm_blw/public/field/image/2016/02/siri-iphone-6s-plus-rene-hero.jpg?itok=1Py_ACZh); background-position: 50% 0%; background-repeat: no-repeat no-repeat;”>
READER COMMENTS

What’s new with Siri in iOS 10

5COMMENTS

Maybe I am missing something and not using Siri properly but she is rubbish ! I am in the UK and when I ask her who is the Queen? she shows me a web page for queen Victoria! Ok I then ask who is the current queen ? I get a web page for Queen the band ! Honestly rubbish !

So Siri is about the same then, you’re saying?

Posted via the iMore App for Android

I agree. I would have guessed a picture of RuPaul should have displayed.

Isn’t that Queen though? Freddy is King!

Sent from the iMore App

Siri, like Google, both make mistakes from time to time and don’t always fully understand what you’re asking for. I use both and find both can be funny at times or simply default to a web search. But what I miss about Siri and think Apple really should put back is the tone notification of when she’s ready to listen. I don’t know why the eliminated that little “ding ding” when Siri comes on, it’s very helpful to know exactly when to start talking, and really useful if you don’t want to have to look at the screen to know if it’s even on like say when driving. Apple, please put that “siri on ding-ding” back!

Til jobbet jer skiller

Til jobbet jer skiller

17 tegn på, at dit parforhold er ved at gå i stykker på grund af dit arbejde.

Lægger du det meste af din energi på arbejdet og er dit hjem – og samværet med din ægtefælle – primært stedet, hvor du tanker op til at yde dit bedste, når du igen er hjemmefra+

Så er det måske på tide at kigge på, om dine arbejdsrutiner er ved at ødelægge dit parforhold.

[Business Insider har lavet en liste over ikke mindre end 17 små tegn]8http://www.businessinsider.com/signs-your-job-is-rdestroying-your-marriage-2016-8?r=US&IR=T&IR=T/#-109 på, at dit job belaster dit ægteskab. Se om du kan kende dig selv.

1. Arbejde før hjemmet
Du er begyndt at droppe de små aktiviteter med din partner som at gå i biffen eller besøge venner. Det kan skyldes, at jobbet har fået højere prioritet.

2. Du har ingen energi
Jobbet suger energien ud af dig, og når du er hjemme, er du for det meste træt.

3. Din partner er blevet til din karriereterapeut
Tanken om dit næste karriereskridt fylder meget i dig, og du bliver ved med at vende tilbage til din partner for at få et råd.

4. Jobbet er dit foretrukne samtaleemne
Du har efterhånden ikke har andet at tale med din partner om end jobbet.

5. Undskyld, jeg kommer for sent
Ja, det er ikke om morgenen, du kommer for sent, det er til de private arrangementer derhjemme, med familien, i skolen osv.

6. Din partner lukker i, når du spørger til deres arbejdsdag
hvis du læsser alle dine problemer fra arbejdet ud på din partner, kan han eller hun få nok og gider ikke blive ved at snakke job og deres egne små problemer. Også fordi emnet uvilkårligt vil føre tilbage til mere drama fra din arbejdsdag.

7. I skændes
Hvis du er stresset, er lunten kortere, og skænderierne bliver hyppigere. Også om emner, der ikke er jobrelaterede.

8. Kold skulder
Din partners kropssprog er mere afvisende.

9. Nye skænderier
Forandringer på jobbet – en ny opgave, ny chef eller ny løn – kan betyde, at du begynder at skændes med din partner om ting, der aldig tidligere har været et problem.

10. Mindre tålmodighed
En kortere lunte er et klassisk tegn på, at man er ved at være træt af noget – det kan jo være dit overdrevne engagement på jobbet som koster på hjemmefronten.

11. Du vil hellere være sammen med kollegaen
Du har en arbejdsfælle, som du er begyndt at foretrække at bruge tid med frem for din livspartner. Det kan være et fuldstændigt assexuelt forhold, men ikke desto mindre kan det slå en kile inde i dit forhold hjemme.

12. Du gider ikke se andre
Hvis dit hoved et fyldt med tanker fra arbejdet, vil du ofte foretrække at være alene. Det går ud over jeres sociale liv.

13. Du tilbringer mindre tid med din partner
Arbejdet tager stadig mere af din tid – med overarbejde, weekendarbejde og hjemmearbejde om aftenen. Det betyder, at du glider fra din partner.

14. Din partner hører ikke efter
Din elskede er simpelthen begyndt at lukke ørerne for dit brokkeri over dit arbejde og flygter enten over i en aktivitet, de pludselig har travlt med, eller ved simpelthen ikke at høre, hvad du fortæller.

15. Du ofrer dig
Du er klar over, at arbejdet tager din tid, og derfor står du to timer tidligere op end normalt eller sidder oppe, når andre er gået i seng for at nå det hele. Eller du dropper dine hobbyer, fordi jobbet ikke skal gå ud over familien. Men at du ikke slapper af med det, du godt kan lide, ‘går’ ud over familien.

16. Du har det bedst på jobbet
Du glæder dig mere til at møde på jobbet om morgenen end til at komme hjem om aftenen. Når det er fredag, ser du mest frem til mandag. Og når du er på forretningsrejse, foretrækker du at tage en ekstra overnatning fremfor at komme sent hjem.

17. Din partners sarkasme driver
Hvis du begynder at høre sætninger som »Gad vide om børnene kan huske dig, når du kommer hjem« eller »Vil du have en seddel om halsen, så du kan huske din adresse?«, så stirrer du direkte ind løbet på en shotgun, der snart går af.Posted in Job |

Svarer igen på bølge af ransomware-angreb: Ny webportal hjælper med dekrypteringenhttp://www.computerworld.dk/art/237625/svarer-igen-p-b-lge-af-ransomware-angreb-ny-webportal-hj-lper-med-dekrypteringen?utm_source=RSS&utm_medium=RSS&utm_campaign=RSS

Svarer igen på bølge af ransomware-angreb: Ny webportal hjælper med dekrypteringen

Ny webportal skal hjælpe med information og værktøjer til ransomware-ofrene – for dem bliver der flere og flere af.

I de seneste par år har ransomware udviklet sig til at blive en af de største sikkerhedsudfordringer for virksomheder og offentlige institutioner. 

De kriminelle har i stigende grad held til at kryptere og dermed kapre ofrenes data, hvorefter der rejses krav om løsepenge for at frigive dataene igen. 

Men nu skal et nyt initiativ, No More Ransom, gøre livet sværere for ransomware-bagmændene. 

Det fremgår af webportalen nomoreransom.org, som det Hollandske politi, Europols European Cybercrime Centre og Kaspersky Lab og Intel Security står bag. 

Læs også: Ransomware-offer bukker under for presset og betaler løsesum: Hvad ville du gøre?

Det fremgår af den nye webportal, at målet med projektet er at “hjælpe ofte for ransomware med at få deres data igen uden at skulle betale til de kriminelle.”

Det hjælper No More Ransom med
Siden fungerer ved, at man som offer kan uploade to filer, der er blevet krypteret ved et ransomware-angreb, hvorefter man modtager dekrypterings-løsningen som download – hvis den altså eksisterer i forhold til den specifikke ransomware. 

Der er allerede offentliggjort fire forskellige værktøjer til dekryptering på siden – se dem her.

No More Ransom indeholder også en del informationer om, hvordan man kan beskytte sig bedre mod ransomware – og ja, backup er naturligvis et centralt råd i den forbindelse. 

Skal man tro parterne bag No More Ransom, er det kun begyndelsen, vi nu ser med den nye webportal: 

“No-More-Ransom-projektet er kun lige begyndt, men vi fortsætter med at samarbejde med andre sikkerhedsvirksomheder og myndigheder for at indentificere så mange nøgler som muligt i så mange viaranter som muligt.”

“Hvis du har informationer, som du tror kan hjælpe, så del dem gerne med os,” lyder det blandt andet på websiden. 

Forebyggelse er det vigtigste
En af parterne bag No More Ransom-projektet, sikkerhedsselskabet Kaspersky, skriver i en pressemeddelelse, at der var tale om en stigning på 550 procent i antallet af ransomware-ofre fra 2014 til 2015.

Selvom den nye webportal har fire konkrete værktøjer at byde på, så skal fokus først og fremmest være på forebyggelse, lyder det fra Kaspersky.

“Awareness er en nøgle, da der ikke er dekrypterings-værktøjer til alle eksisterende typer af malware i dag. Hvis du inficeres, er der stor risiko for, at dataene vil være tabt for evigt.”

Rasmus Theede, formand for Rådet for Digital Sikkerhed, gav før sommerferien en række gode råd til, hvordcan man kan beskytte sig mod ransomware. 

“Det er helt klart vores anbefaling, at man prøver at forebygge frem for at helbrede,” sagde han til Computerworld. Læs mere om det her.

Læs også: 

Dansk sikkerhedsekspert om bølge af ransomware: Sådan forsvarer du dig

Vil du betale ransomware-løsepenge? Her er svaret fra danske it-folk

Ransomware-offer bukker under for presset og betaler løsesum: Hvad ville du gøre?
 


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar – læs debatreglerneBRANCHEGUIDEN
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden

Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

KOMMENDE EVENTS

Få det optimale it-miljø i skyen: Sådan udnytter du de førende cloud-platforme

Det moderne it-miljø udspringer af skyen. Cloud-løsningerne er mere effektive, lettere at håndtere, og frigiver ressourcer i din organisation, så I kan fokusere på kerneforretningen. Kom og hør bl.a. Amazon, Riverbed, TDC Hosting, interxion, Oracle, Citrix og NetApp omkring deres bud på det optimale cloud-miljø.

28. september 2016 | Læs mere


Sikkerhed i virksomheden – Ballerup

Angrebene på it-sikkerheden bliver stadig mere målrettede og professionelle. Det sætter dig som sikkerhedsansvarlig i et krydspres mellem behovet for oplyste brugere, behovet for at etablere et forsvar og samtidig behovet for at overholde budgetterne. Kom og hør, hvordan du skaber større sikkerhed i din virksomhed.

05. oktober 2016 | Læs mere


Netværksvirtualisering, SSD og storage

Mange overvejer i dag at flytte hele eller dele af it-opgaverne ud i en cloud-løsning, mens andre opgaver – som regel de forretningskritiske – ofte bliver hjemme. Det gør det gode datacenter til en afgørende brik for enhver virksomhed. Kom og hør Danmarks bedste datacenter-leverandørers bud på fremtidens datahåndtering.

11. oktober 2016 | Læs mere

mest debaterede artikler


COMPUTERWORLD
Apple frigiver iOS 10: Nu kommer kæmpe-opdateringen til din iPhone og iPad
Apple frigiver iOS 10 til iPhone og iPad. Se her, om du får mulighed for at få den store opdatering med de mange nye funktioner – og hvordan du installerer iOS 10.
CIO
Otte effektive råd til at få bugt med ransomware-angreb
Der findes i dag ingen skudsikre tekniske løsninger til at stoppe ransomware-angreb. Computerworld har dog otte gode råd til, hvordan du kan sikre overlevelsen af dine filer uden at skulle betale løsesum til de kriminelle bagmænd.
COMON
Oversigt: Fem gode og nemme smartphones til din mormor
Det er ikke alle, der finder det lige let at bruge en moderne smartphone. Her er en liste over fem smartphones til dem, der ikke er født i den digitale tidsalder.
WHITE PAPER
Kør digitalt med the Internet of Things
Digitalisering er skabt for kunderne. Den eneste grund til at teknologi er afgørende i den digitale udvikling, er at kundernes præferencer og adfærd, mere end nogensinde før, er drivkraften bag virksomhedernes teknologiske valg. Bliv klogere på digitalisering i dette white paper.www.computerworld.dk/images/livescore_pulse.gif); border-bottom-style: solid; border-bottom-width: 1px; border-bottom-color: rgb(106, 130, 138); text-align: center; background-position: 50% 100%; background-repeat: no-repeat no-repeat;” class=””>Læses lige nu

190 læser140 læser96 læser84 læser75 læser

Fix iPhone Not Sending Picture Messages by Troubleshooting MMS & iMessagehttp://osxdaily.com/2016/07/30/fix-iphone-not-sending-picture-messages-mms/

Fix iPhone Not Sending Picture Messages by Troubleshooting MMS & iMessage

Jul 30, 2016 – 3 Comments

Messagescdn.osxdaily.com/wp-content/uploads/2014/11/Messages-icon-150×150.png 150x, cdn.osxdaily.com/wp-content/uploads/2014/11/Messages-icon-300×300.png 300x, cdn.osxdaily.com/wp-content/uploads/2014/11/Messages-icon-144×144.png 144x” sizes=”(max-width: 412px) 100vw, 412px” style=”padding: 0px; border: 1px solid rgb(255, 255, 255); max-width: 100%; margin: 0px auto !important; display: block !important; float: none !important;” apple-inline=”yes” id=”0C44E618-8933-4EDB-9DF4-BAAF0A989720″ apple-width=”yes” apple-height=”yes” src=”https://o1sen.dk/wp-content/uploads/2016/09/Messages-icon.png”>

Many iPhone users will send and receive picture messages through the Messages app, which arrive as iMessage if the recipient and sender is an iPhone user, or as MMS if the person is an Android or Windows phone user. Typically picture messages send without any issue, but if you are experiencing a problem where iPhone is not sending picture messages, read the steps below to resolve the difficulty in short order.


Note these steps are taken on the user end with your iPhone, if the recipients phone is having a problem, you’d have to have them follow the instructions separately. Picture messages will work across platform to and from iPhone, Android, Windows Phone, and other devices, assuming the necessary services and cellular mobile plan are available. If the phone or recipient has no data plan or service plan, the device will not be able to send or receive any pictures without a wi-fi connection. 

Troubleshooting iPhone Not Sending Picture Messages

These steps apply to all iPhone models running all versions of iOS, it does not matter which device or version is running on the phone.

1: Confirm Cellular Data is Active, Wi-Fi On

To send pictures through iMessage, the iPhone must have an active cellular data plan or wi-fi connection. 

 1. Go to the “Settings” app and then go to “Cellular”
 2. Be sure the “Cellular Data” toggle is switched to the ON position

Cellular data can be turned off if there is an active wi-fi connection instead, you can confirm that by swiping up from the bottom of the iPhone screen and tapping on the wi-fi icon to be sure a wireless connection is active and enabled.

2: Confirm MMS Enabled

MMS messaging is necessary to send media messages across platforms, you will want to be sure this is enabled if you’re having trouble sending image messages:

 • Go to “Settings” app and then to “Messages”
 • Be sure the “MMS Messaging” option is toggled to the ON position
 • Enable MMS Messagingcdn.osxdaily.com/wp-content/uploads/2016/07/mms-messaging-enabled-iphone-300×165.jpg 300x, cdn.osxdaily.com/wp-content/uploads/2016/07/mms-messaging-enabled-iphone-768×423.jpg 768x, cdn.osxdaily.com/wp-content/uploads/2016/07/mms-messaging-enabled-iphone.jpg 900x” sizes=”(max-width: 610px) 100vw, 610px” style=”margin: 0px auto !important; padding: 0px; display: block !important; float: none !important; border: 1px solid rgb(255, 255, 255); max-width: 100%; height: auto;”>

  MMS Messaging is mandatory if you wish to send and receive picture messages from any Android, Windows phone, Blackberry user, and also any iPhone user who is not using iMessage.

  3. Confirm iMessage is Enabled

  Using iMessage is how most iPhone users communicate with one another, you’ll want to be sure the feature is enabled if you’re on an iPhone. Some users disable iMessage, but it is not recommended to do so and the vast majority of iPhone owners should use the service to communicate:

 • Go to the Settings app and to “Messages”, then be sure that iMessage is set to the ON position

Note if you see “iMessage waiting for activation” then you may want to toggle the service.

iMessage waiting for activationcdn.osxdaily.com/wp-content/uploads/2012/12/imessage-waiting-for-activation-300×252.jpg 300x” sizes=”(max-width: 307px) 100vw, 307px” style=”padding: 0px; border: 1px solid rgb(255, 255, 255); max-width: 100%; margin: 0px auto !important; display: block !important; float: none !important;” apple-inline=”yes” id=”FF771229-CF99-4014-8E91-242B181D4414″ apple-width=”yes” apple-height=”yes” src=”https://o1sen.dk/wp-content/uploads/2016/09/imessage-waiting-for-activation.jpeg”>

Sometimes simply toggling iMessage off and back ON again can also remedy issues with iMessage.

4. Reboot iPhone

Rebooting the iPhone can often fix erroneous behavior and other simple troubles, including an inability to send photo messages with iPhone. 

 • Hold the Power button and Home button concurrently until you see the Apple logo, usually about 10 seconds

This forcibly reboots the iPhone which often fixes problems with message sending and other strange behavior in ioS. 

5. Reset Network Settings

Sometimes resetting network settings in iOS is necessary to fix picture sending on iPhone if the image sending and receiving functionality is not working properly. This is easy to do and only takes a moment:

 1. Open the “Settings” app and go to “General” and then to “Reset”
 2. Choose “Reset Network Settings” and confirm you wish to do so

Reset Network Settings on iPhonecdn.osxdaily.com/wp-content/uploads/2016/07/reset-network-settings-219×300.jpg 219x, cdn.osxdaily.com/wp-content/uploads/2016/07/reset-network-settings-768×1052.jpg 768x, cdn.osxdaily.com/wp-content/uploads/2016/07/reset-network-settings.jpg 900x” sizes=”(max-width: 584px) 100vw, 584px” style=”margin: 0px auto !important; padding: 0px; display: block !important; float: none !important; border: 1px solid rgb(255, 255, 255); max-width: 100%; height: auto;”>

This will reset any remembered wi-fi connections as well as customizations to DNS and DHCP, so be prepared to enter passwords and any such data for wifi connections and routers again. 

Other Considerations

 • Is the cellular reception poor? That can cause failure to send messages and picture messages
 • Is the recipients cellular reception bad or out of service? That can also cause a failure of sending picture messages
 • Is there no data plan or wi-fi connection available? Having no data service will now allow iMessage to transmit texts or images
 • Do normal text messages work to send and receive? If text messages won’t send from iPhone either, there may be other issues including a problem with the mobile plan

Have any other tips or tricks to remedy a problem sending photo messages from an iPhone? Let us know what works for you in the comments, the vast majority of the time the steps above will fix your issue though!

Enjoy this tip? Subscribe to the OSXDaily newsletter to get more of our great Apple tips, tricks, and important news delivered to your inbox! Enter your email address below:

w.sharethis.com/share4x/images/Facebook_arrow_below.png); line-height: 16px; background-position: 10px 40px; background-repeat: no-repeat no-repeat;”>

43

w.sharethis.com/images/facebook_counter.png); display: inline-block; white-space: nowrap; font-family: Verdana, Helvetica, sans-serif; height: 16px; line-height: 16px; width: 60px; position: relative; background-repeat: no-repeat no-repeat;”> 

 

w.sharethis.com/share4x/images/Twitter_arrow_below.png); line-height: 16px; background-position: 10px 40px; background-repeat: no-repeat no-repeat;”>

50

w.sharethis.com/images/twitter_counter.png); display: inline-block; white-space: nowrap; font-family: Verdana, Helvetica, sans-serif; height: 16px; line-height: 16px; width: 60px; position: relative; background-repeat: no-repeat no-repeat;”> 

 

 

 

Related articles:

Posted by: Paul Horowitz in iPhoneTips & TricksTroubleshooting

3 Comments

» Comments RSS Feed

 1. James DeMayo says:

  This happened to me and drove me crazy. Had 3 level 2 tech from apple, plus apple engineers working on the problem. Submitted all info to Verizion level 2 tech. And still unsolved. Could not send from phone or computer.
  Then found the solution. My internet company ( Summit of South West FL.) did not keep up with the something! The work around and a temporary fix is to do the following.
  Go to utilities then airport utilities then click on apple extreme then INTERNET and change the DNS NUMBERS to :
  DNS SERVERS : the TOP LINE to 8.8.8.8
  LINE 2 to 8.8.4.4
  then SAVE
  RE-BOOT computer
  This is the DNS / Google server: Below is the letter from computer company.

  Dear Mr. James
  I want to apologize again for the inconvenience this issue has caused and the countless hours you’ve spent on the phone with all 3 companies. I have below the Google DNS
  server info that you would need to put into your phone and computer in order to correct the issue based on other customers that has had the same issue. If you have any more
  questions, feel free to give a call back.
  Reports in CFL and SWFL of issues using Apple services, iMessage, iCloud and others. Changing DNS to Google 8.8.8.8/8.8.4.4 has been successful as a temporary
  workaround.
  Verified on multiple customers that changing DNS does take care of issue.

 2. Storm says:

  @James DeMayo It sounds like an unlikely fix (changing DNS addresses) for an iMessage issue, but this is *exactly* what happened to me recently, only with a different ISP here in the UK. I thought I was going mad at the time, so it’s good to see I haven’t been alone 🙂

 3. deSkyz says:

  My neighbor and my sister in law are the ONLY ones with whom I have this trouble (they both have androids/smartphones). They can each tell I tried to send and msg me they didn’t get it, though my iPhone shows it sent! I’ve talked with apple about it to no avail. My sister in law sent me a photo of what she sees: the time followed by MMS. (In my iPhone settings, “send as SMS” and “MMS Messaging” and “iMessage” are ON.)

  Anyone know the fix? Thanks.

Leave a Reply

 

 

 

 

Shop for Apple & Mac Deals on Amazon.com

Subscribe to OSXDaily

Subscribe to RSS Subscribe to Twitter Feed Follow on Facebook Subscribe to eMail Updates

How to Reset Notes Password in iOShttp://osxdaily.com/2016/07/25/reset-notes-password-ios/

How to Reset Notes Password in iOS

Jul 25, 2016 – 2 Comments

Resetting Notes password on iPhone or iPadcdn.osxdaily.com/wp-content/uploads/2016/04/password-lock-notes-ios-150×150.jpg 150x, cdn.osxdaily.com/wp-content/uploads/2016/04/password-lock-notes-ios-300×298.jpg 300x, cdn.osxdaily.com/wp-content/uploads/2016/04/password-lock-notes-ios-144×144.jpg 144x” sizes=”(max-width: 412px) 100vw, 412px” style=”padding: 0px; border: 1px solid rgb(255, 255, 255); max-width: 100%; margin: 0px auto !important; display: block !important; float: none !important;” apple-inline=”yes” id=”E76DACBE-63B7-4854-A9BF-E6F1E5F13612″ apple-width=”yes” apple-height=”yes” src=”https://o1sen.dk/wp-content/uploads/2016/09/password-lock-notes-ios-1.jpeg”>

Many users are password protecting Notes on iPhone and iPad, which offers a secondary security layer for especially personal or private data stored within the Notes app. Because the Notes app uses a different password from the general password used on the iOS Lock Screen, and different from the password used by an Apple ID or iCloud account, it can be easy to see how that Notes password may be forgotten or lost. In such a situation, you may wish to reset the Notes app password in iOS, which allows you to set a new password for notes.


Keep in mind that while you can reset a Notes app password, it will not reset or unlock any previously password protected notes within Notes app, as any previously protected notes will retain the old password unless it is changed or removed. However, resetting the Notes password will allow you to protect future notes with the new password. This could theoretically lead to a situation where different notes have different passwords, which is why some situations may call to change the Notes password rather than reset it, or to update the old password to the new password.

How to Reset Notes Password in iOS

Resetting the Notes password will set a new password for future notes being protected within Notes app. Remember, resetting a Notes password does not remove or change a password that is already set and locked. If you wish to remove a password from a note, enter the password first and unlock the note, then continue forward with the reset process. Here is how to reset the password for Notes app on any iPhone, iPad, or iPod touch:

 1. Open the “Settings” app from the Home Screen of iOS
 2. Go to the “Notes” section and tap on that
 3. resetting a Notes password in iOScdn.osxdaily.com/wp-content/uploads/2016/07/reset-notes-password-ios-1-169×300.jpg 169x, cdn.osxdaily.com/wp-content/uploads/2016/07/reset-notes-password-ios-1.jpg 500x” sizes=”(max-width: 450px) 100vw, 450px” style=”margin: 0px auto !important; padding: 0px; display: block !important; float: none !important; border: 1px solid rgb(255, 255, 255); max-width: 100%; height: auto;”>

 4. Tap on “Password”
 5. Reset Notes password iOScdn.osxdaily.com/wp-content/uploads/2016/07/reset-notes-password-ios-2-169×300.jpg 169x, cdn.osxdaily.com/wp-content/uploads/2016/07/reset-notes-password-ios-2.jpg 500x” sizes=”(max-width: 450px) 100vw, 450px” style=”margin: 0px auto !important; padding: 0px; display: block !important; float: none !important; border: 1px solid rgb(255, 255, 255); max-width: 100%; height: auto;”>

 6. Choose “Reset Password” to reset the password for all notes including Notes on the Mac
 7. How to Reset Notes password in iOScdn.osxdaily.com/wp-content/uploads/2016/07/reset-notes-password-ios-3-169×300.jpg 169x, cdn.osxdaily.com/wp-content/uploads/2016/07/reset-notes-password-ios-3.jpg 500x” sizes=”(max-width: 450px) 100vw, 450px” style=”margin: 0px auto !important; padding: 0px; display: block !important; float: none !important; border: 1px solid rgb(255, 255, 255); max-width: 100%; height: auto;”>

 8. Confirm the new password and set a hint (recommended)

Once the password is reset, any newly protected notes within Notes app will use the newly set password. 

Keep in mind that if you use iCloud Notes or iCloud Keychain, the newly reset password will carry forward to Notes on any related iPhone, iPad, iPod touch, or Mac devices.

As we’ve mentioned several times but is worth repeating yet again, resetting a Notes password does not remove a previously set password on a note. To remove a password on a previously locked note, one must unlock the note by entering the correct password, then either change the password, or go through the aforementioned reset process to set the password to a new password. There is no method of removing a password from a note without knowing the proper password, which is why leaving a good password hint is important.

Enjoy this tip? Subscribe to the OSXDaily newsletter to get more of our great Apple tips, tricks, and important news delivered to your inbox! Enter your email address below:

w.sharethis.com/share4x/images/Facebook_arrow_below.png); line-height: 16px; background-position: 10px 40px; background-repeat: no-repeat no-repeat;”>

19

w.sharethis.com/images/facebook_counter.png); display: inline-block; white-space: nowrap; font-family: Verdana, Helvetica, sans-serif; height: 16px; line-height: 16px; width: 60px; position: relative; background-repeat: no-repeat no-repeat;”> 

 

w.sharethis.com/share4x/images/Twitter_arrow_below.png); line-height: 16px; background-position: 10px 40px; background-repeat: no-repeat no-repeat;”>

39

w.sharethis.com/images/twitter_counter.png); display: inline-block; white-space: nowrap; font-family: Verdana, Helvetica, sans-serif; height: 16px; line-height: 16px; width: 60px; position: relative; background-repeat: no-repeat no-repeat;”> 

 

 

 

Related articles:

Posted by: Paul Horowitz in iPadiPhoneTips & TricksTroubleshooting

2 Comments

» Comments RSS Feed

 1. gerry smit says:

  how can i delete font book please

 2. Thanks. This article helped me reset a note that I locked accidentally.

Leave a Reply

 

 

 

 

Shop for Apple & Mac Deals on Amazon.com

Subscribe to OSXDaily

Subscribe to RSS Subscribe to Twitter Feed Follow on Facebook Subscribe to eMail Updates

Can’t delete a Mac app because it’s still open? Here’s the fix!http://www.imore.com/cant-delete-app-your-mac-because-its-still-open-heres-fix

PRE-ORDER IPHONE 7: AT&TVERIZONT-MOBILESPRINTAPPLE
www.imore.com/sites/imore.com/files/styles/xlarge_wm_blw/public/field/image/2016/07/Mac-apps-hero.jpg?itok=NxZeePBh); background-position: 50% 0%; background-repeat: no-repeat no-repeat;”>

How do you delete an app when your Mac says it’s open but it’s really, really not? Like this!

These days most apps on your Mac are easy to understand. You can even use Launchpad to manage — and delete — them like iPad apps. Sometimes, though, they still don’t work the way iOS apps do. For example, if you want to delete an app, but it doesn’t have an X when you trigger jiggle mode, or when you try to delete it old-school style in Finder, you get a message that reads, “The item “[app name]” can’t be moved to the trash because it’s open.”

Item can't be moved to trash because it is still open

It happens because the app is still processing in the background and, for one reason or another, that background process has failed to properly shut down. Cue all the cursing! Or, better yet, read on and I’ll show you how to shut it down and get it gone for good!

Note: I used the Rocket appas an example in my pictures, but it is only because I was removing an earlier version. I love Rocket and would never delete (It emojifies your Mac!).

How to close an app that you thought was already closed or can’t figure out how to close on your Mac

 1. Click on the Findericon in your app dock.
 2. Select Applicationsfrom the Favorites list.

  Opening Finder on the Mac

 3. Scroll down and double-click on Utilities.
 4. Double-click on Activity Monitor.

  Opening Utilities on the Mac

  You can also just type “Activity Monitor” into Spotlight.

 5. Type the name of the app you are looking for into the Search bar.
 6. Select the app.
 7. Click on the Xin the upper left corner of the window. 
 8. Click Quitto confirm that you want to quit the process.

Quitting an app from Activity Monitor on Mac

The app is now closed and you can delete it from your Mac.

Any questions?

Are you still having trouble closing or deleting an app on your Mac? Ask away and we’ll help you out.

READER COMMENTS

Can’t delete a Mac app because it’s still open? Here’s the fix!

6COMMENTS

When things like this happen it just reminds me that it’s been several months since I last restarted my MacBook so it’s probably time.

I think it’s good practice to restart your Mac at least once a week, heck if you have one of the SSD Macs, at the end of the day you could just switch it off anyway, it’ll turn back on pretty **** quick

I totally concur. Except for my servers, I have all of my Macs set to auto restart once a week, usually around 3am to make sure all backups have completed.

Great article!

I’ve had this happen from time to time and this is how I do it as well.

For some reason i’m finding myself using Spotlight more and more now instead of opening Window after Window.inFinder…. Search ‘Activity Monitor’ or just first few letters to reveal suggested apps. It’s allot easier, and direct since u know what u are looking for in allot of cases. But if u don’t know, then ya, Finder is better.

FYI…. if Dropbox app cannot be closed for example. it usually means u have dropbox integration set… This always trips me up.

iPhone Contacts Disappeared? How to Fix Missing Phone Contacts in iOShttp://osxdaily.com/2016/07/21/iphone-contacts-disappeared-fix/

iPhone Contacts Disappeared? How to Fix Missing Phone Contacts in iOS

Jul 21, 2016 – 3 Comments

iPhone Contacts Missing Bugcdn.osxdaily.com/wp-content/uploads/2016/07/phone-contacts-missing-bug-iphone-300×187.jpg 300x, cdn.osxdaily.com/wp-content/uploads/2016/07/phone-contacts-missing-bug-iphone.jpg 611x” sizes=”(max-width: 610px) 100vw, 610px” style=”margin: 0px auto !important; padding: 0px; display: block !important; float: none !important; border: 1px solid rgb(255, 255, 255); max-width: 100%; height: auto;”>

A strange bug that continues to persist in iOS for iPhone mysteriously causes all phone contacts to suddenly disappear from the Phone app on the device. Most users will never experience the missing contacts bug, but it can be disconcerting if encountered.

This missing contacts bug is not subtle and seems to happen at random, with the Phone app losing the “Favorites” and “Contacts” tabs, as well as the Phone app losing all identifying contact information for existing phone numbers, making every phone number in the recents list appear as unrecognized with no attached contact name, picture, or any other details.


Obviously if you suddenly lose all of your iPhone contacts it can be a fairly alarming experience, since so many of us depend on the iPhone for basically holding onto our address books of colleagues and loved ones. 

But don’t freak out quite yet, the good news is the missing contacts bug is usually really easy to fix for iPhone users.

iPhone contacts disappearedcdn.osxdaily.com/wp-content/uploads/2016/07/contacts-disappeared-iphone-300×39.jpg 300x” sizes=”(max-width: 600px) 100vw, 600px” style=”padding: 0px; border: 1px solid rgb(255, 255, 255); max-width: 100%; margin: 0px auto !important; display: block !important; float: none !important;” apple-inline=”yes” id=”18783D1E-934E-4A11-96AA-166E416D0781″ apple-width=”yes” apple-height=”yes” src=”https://o1sen.dk/wp-content/uploads/2016/09/contacts-disappeared-iphone.jpeg”>

How to Fix Disappeared iPhone Contacts & Favorites

 1. Open the “Settings” app and go to iCloud, be sure that “Contacts” is set to the ON position, if it is not enabled turn that setting ON again
 2. Force reboot the iPhone by holding down the Home button and Power button concurrently until you see the Apple  logo appear on screen, then release both buttons
 3. Once booted, return to the Phone app, Contacts and Favorites should be visible again as usual

For any instance where the missing iPhone contacts bug is encountered, the above steps alone should fix the problem. This is because it is rare that the iPhone contacts are actually gone, it’s just that a bug has prevented them from showing up, and the associations from iCloud need to be intact and the phone rebooted to get things to show properly again. There are some exceedingly rare scenarios where the contacts may be gone completely, usually by deliberate action by a user, and if you run into that type of scenario then you can recover deleted contacts by following this guide.

This strange iPhone bug has been around for years, though many users tend to experience it after updating iOS it can also happen out of the blue. Perhaps because it is so random and thus difficult to replicate in any reliable fashion is why such a bug persists and has not yet been resolved in the latest versions of iOS (iOS 9.3.3 included). Fortunately, the fix is straight forward, so if you find your contacts are missing, favorites are gone, and the Phone app in iPhone is blank, reboot the iPhone and flip iCloud Contacts back on again, and you should be back to normal in no time at all. 

Enjoy this tip? Subscribe to the OSXDaily newsletter to get more of our great Apple tips, tricks, and important news delivered to your inbox! Enter your email address below:

w.sharethis.com/share4x/images/Facebook_arrow_below.png); line-height: 16px; background-position: 10px 40px; background-repeat: no-repeat no-repeat;”>

99

w.sharethis.com/images/facebook_counter.png); display: inline-block; white-space: nowrap; font-family: Verdana, Helvetica, sans-serif; height: 16px; line-height: 16px; width: 60px; position: relative; background-repeat: no-repeat no-repeat;”> 

 

w.sharethis.com/share4x/images/Twitter_arrow_below.png); line-height: 16px; background-position: 10px 40px; background-repeat: no-repeat no-repeat;”>

38

w.sharethis.com/images/twitter_counter.png); display: inline-block; white-space: nowrap; font-family: Verdana, Helvetica, sans-serif; height: 16px; line-height: 16px; width: 60px; position: relative; background-repeat: no-repeat no-repeat;”> 

 

 

 

Related articles:

Posted by: Paul Horowitz in iPhoneTips & TricksTroubleshooting

3 Comments

» Comments RSS Feed

 1. avenged110 says:

  Part of the reason why I use iOS 6. My phone is an excellent and efficient phone and I don’t have to deal with something as ridiculous as this.

 2. Eddietor says:

  ” This strange iPhone bug has been around for years, though many users tend to experience it after updating iOS it can also happen out of the blue. “

 3. Jim Roberts says:

  I had added a special ringtone to a group of contacts. After a time, those disappeared leaving only the default ringtone. I also wish there were a way to add a ringtone to a group all at once. As it is, I had to go back and individually change each contact’s ringtone. Discovered 2 different group’s had lost their ringtones.

Leave a Reply

 

 

 

 

Shop for Apple & Mac Deals on Amazon.com

Subscribe to OSXDaily

Subscribe to RSS Subscribe to Twitter Feed Follow on Facebook Subscribe to eMail Updates

Does the Wi-Fi on your Mac keep switching to another network? Here’s the fix!http://www.imore.com/does-wi-fi-your-mac-keep-switching-another-network-heres-fix

PRE-ORDER IPHONE 7: AT&TVERIZONT-MOBILESPRINTAPPLE
www.imore.com/sites/imore.com/files/styles/xlarge/public/field/image/2016/04/macbook-12-inch-rose-gold-space-gray-open.jpg?itok=kxFVL045); background-position: 50% 0%; background-repeat: no-repeat no-repeat;”>

Why does my Mac keep switching to another Wi-Fi network? How do I make it stay on my network?

The Mac provides a convenient feature that remembers the Wi-Fi settings of places you’ve connected to in the past. This makes it possible for you to reconnect when you visit a location again without having to go through the sign-in rigmarole.

It can also be a problem if a nearby wireless network you’ve joined in the past is stronger than your own. It can also be a problem when someone in your neighborhood is an XFINITY customer. Your Mac might switch over to the stronger signal, whether you’ve asked it to or not.

You can stop your Mac from switching to a different Wi-Fi network by removing it from your stored settings. You can also stop an XFINITY Wi-Fi network from popping up and asking you to join all of the time. Here’s how.

How to make your Mac forget a Wi-Fi network

You may have saved settings for your neighbors’ wireless network because they helped you out when you first moved in (that’s what happened to me), or you may have switched to a new network but your old one is still hanging around. You should remove them from your stored networks.

 1. Click on the Wi-Fi iconin the upper right corner of your Menu bar.
 2. Select Open Network Preferences…from the dropdown menu.

  Opening Wi-Fi network preferences on Mac

 3. Click on Advanced.
 4. Click on the Wi-Fitab.

  Advanced Wi-Fi settings on Mac

 5. Click on the name of the wireless networkin the Preferred Networks window that your Mac switches to.
 6. Click on the minus (-) button just below the Preferred Networks window.

  Removing a network on Mac

 7. When prompted, click Remove. This will remove the network from your stored settings. 
 8. Click OK
 9. Click Applyand close the window.

  Applying changes to Wi-Fi network on Mac

You can repeat this process for all Wi-Fi networks that you don’t plan on using again in the future. For example, if you stayed at a hotel that you don’t plan on going back to, there is no reason to keep the wireless network stored on your Mac.

How to change the priority of a Wi-Fi network on a Mac

Comcast offers a special service to its XFINITY customers in that they can piggyback onto the shared XFINITY Wi-Fi network without needing a password from just about anywhere. That’s because Comcast’s routers from 2014 on are broadcasting the “xfinitywifi” signal. So, if you have a neighbor with an XFINITY account, your Mac might be trying to connect to it, even if you’ve never had Comcast before in your life.

The thing about XFINITY’s publicly shared Wi-Fi is that it’s everywhere and any time your Mac goes offline, it will pick up on xfinitywifi again, which is why, even when you remove the network, it might still pop up again. Instead, you should move the network to the bottom of the list.

When the xfinitywifi network is at the bottom of the Preferred Network list, your Mac will prioritize your other wireless networks first before trying to join it.

 1. Click on the Wi-Fi iconin the upper right corner of your Menu bar.
 2. Select Open Network Preferences…from the dropdown menu.

  Opening Wi-Fi network preferences on Mac

 3. Click on Advanced.
 4. Click on the Wi-Fitab.

  Advanced Wi-Fi settings on Mac

 5. Click on xfinitywifi.
 6. Drag xfinitywifito the bottom of the list.
 7. Click OK.
 8. Click Applyand close the window.

  Reordering a network in the preferences of Mac

If you are a Comcast customer with an XFINITY network and want to stop broadcasting the xfinitywifi network, follow our instructions here.

Any questions?

Anything else you’d like know about stopping your Mac from switching to another Wi-Fi network? Let us know and we’ll help you out.

READER COMMENTS

Does the Wi-Fi on your Mac keep switching to another network? Here’s the fix!

6COMMENTS

I wish IOS would let you prioritize wifi networks.

Sent from the iMore App

For a big excision of old WiFi data, deleting one at a time is a drag.

For the removal step, you can also mass select SSID’s, and do a batch delete. Just remember to check the little box in the pop up asking “do for all”.

Something is wrong with the edit and reply feature … Clicking either is blowing up into code…

When i restart my iMac, it doesn’t connect to the default WiFi Network. It doesn’t connect to anything i have to click on my Wifi from the list to connect every time i restart my iMac! Any solutions to that? Yes i did what you mentioned here in the past but it didn’t help.

One other thing I’ve found is that deleting a large number of SSID’s doesn’t always stick. Sometimes, some of them return to the list.

I’ve found that going into the keychain and then sorting by type to show “airport (something- apples way of saying WiFi)” and then deleting them there is also helpful.
Note, there seem to be two lists that you need to do this to, using the upper and lower lists in the sidebar: “iCloud & passwords” and “system & passwords” (these names being from memory as I’m not at my Mac.)
Finally, I’ve found that sometimes one has to delete some SSIDs from a Mac from these 3 locations (config panel once and the both keychain locations twice each) before all unwanted SSIDs are gone. (I don’t know if this is because of low bandwidth reducing the effectiveness of the iCloud sync of these, or impatience, so YMMV.)

How to manage settings for the Mail app for iPhone and iPadhttp://www.imore.com/how-manage-settings-mail-app-iphone-and-ipad

PRE-ORDER IPHONE 7: AT&TVERIZONT-MOBILESPRINTAPPLE
www.imore.com/sites/imore.com/files/styles/xlarge/public/field/image/2016/04/Mail-app-iPhone-hero.jpg?itok=wy466sMF); background-position: 50% 0%; background-repeat: no-repeat no-repeat;”>

How do I change the settings for Mail on iPhone?

The Mail appfor iPhone and iPad helps you stay in touch and keep up-to-date with all of your emails. You can add any email account you might have and receive all your emails in one spot. You can even control more intricate settings, like how many lines of an email you see in the notification preview.

Let’s get down to the nitty-gritty and get your settings the way you like!

How to get a notification when someone replies to your email

 1. Launch the Settings appfrom your Home screen.
 2. Tap on Notifications.
 3. Swipe upuntil you find Mail.

  Launch the settings app, tap on notifications, scroll down until you find Mail.

 4. Tap on Mail.
 5. Tap on the switchbeside Allow Notifications. This will turn it from gray to green.
 6. Tap the switchbeside each option to turn them on or off.

  Tap on Mail, then the switch beside allow notifications which will tun it from gray to green. Tap the switch beside each option to turn them on or off.

You can choose to adjust and customize your notifications to add soundsnotifications in the notification centerbadge app icons, or to have notifications appear on your lock screen.

How to change preview lines for email on iPhone and iPad

If you choose to show a notification preview of the emails you receive, you can even choose how many lines of the email show up in the preview. Here’s how:

 1. Launch the Settings appfrom your Home screen.
 2. Scroll down and tap Mail, Contacts, Calendars.
 3. Tap Preview.
 4. Tap the number of linesyou’d like to see in your email previews. You can choose from 1 to 5.

  Tap Mail, Contacts, Calendars, Preview, tap the number of lines you want to see

How to enable/disable Load Remote Images for the Mail app for iPhone and iPad

Some messages might use HTML to include remote images, which reveal information about your computer when the image is retrieved from the sender’s servers. If you’d like to protect your privacy, you should disable this setting. It also helps images load more quickly and saves on data!

 1. Launch the Settings appfrom your Home screen.
 2. Scroll down and tap Mail, Contacts, Calendars.
 3. Tap the switchnext to Load Remote Imagesto enable or disable it. Green is on; white is off.

  Launch the Mail app, tap Mail, Contacts, Calendars, tap the switch next to Load Remote Images

How to enable Ask Before Deleting for the Mail app for iPhone and iPad

You can make the Mail app ask you if you really want to delete a message before deleting it. It’s just another precaution in case you’re dealing with sensitive email.

 1. Launch the Settings appfrom your Home screen.
 2. Scroll down and tap Mail, Contacts, Calendars.
 3. Tap the switchnext to Ask before Deletingso that it turns green.

  Launch the Mail app, tap Mail, Contacts, Calendars, tap the switch next to Ask Before Deleting

How to always Bcc yourself in the Mail app for iPhone and iPad

Bcc is a blind carbon copy, which means the recipient of your email won’t know that you’ve copied yourself.

 1. Launch the Settings appfrom your Home screen.
 2. Scroll down and tap Mail, Contacts, Calendars.
 3. Tap the switchnext to Always Bcc Myselfso that it turns green.

  Launch the Mail app, tap Mail, Contacts, Calendars, tap the switch next to Always Bcc Myself

Now you’ll receive a copy of every email you send.

How to turn on the To/Cc label in the Mail app for iPhone and iPad

If you’re dealing with a tonof email and you need to keep track of what’s really important, you can turn on the To/Cc label, which adds a gray “To” or “Cc” to each email in your inbox to let you know which ones are new and which ones you’ve been merely CC’ed on.

 1. Launch the Settings appfrom your Home screen.
 2. Scroll down and tap Mail, Contacts, Calendars.
 3. Tap the switchnext to Show To/Cc Labelso that it turns green.

  Launch the Mail app, tap Mail, Contacts, Calendars, tap the switch next to Show To/Cc Label

How to change the flag style in the Mail app for iPhone and iPad

If you flag emails often, you can change the flag style to be just a colored dot or an actual flag, depending on your preference.

 1. Launch the Settings appfrom your Home screen.
 2. Scroll down and tap Mail, Contacts, Calendars.
 3. Tap Flag Style.
 4. Tap Colorto choose a colored dot or tap Shapeto choose a flag-shaped flag.

  Launch the Mail app, tap Mail, Contacts, Calendars, tap Flag Style, tap Color or

How to change the swipe options for the Mail app for iPhone and iPad

 1. Launch the Settings appfrom your Home screen.
 2. Scroll down and tap Mail, Contacts, Calendars.
 3. Tap Swipe Options.
 4. Tap Swipe Left.

  Tap Mail, Contacts, Calendars ,tap Swipe Options, tap Swipe Left

 5. Tap the effectyou’d like your swipe to have.
  • None
  • Mark as Read
  • Flag
  • Move Message
 6. Tap Swipe Optionson the top left of your screen next to the back arrow.

  Tap the swipe effect you want, tap Swipe Options

 7. Tap Swipe Right.
 8. Tap the effectyou’d like your swipe to have.

  • None
  • Mark as Read
  • Flag
  • Move Message
  • Archive

   Tap Swipe Right, tap the effect you want

How to enable/disable Organize By Thread in the Mail app for iPhone and iPad

If you choose to group messages by thread, then multiple messages from the same thread will show up as a single item in your inbox. To see all of the email in that thread, you simply have to tap the single entry and all of the messages will be shown.

 1. Launch the Settings appfrom your Home screen.
 2. Scroll down and tap Mail, Contacts, Calendars.
 3. Tap the switchnext to Organize By Threadto enable or disable it. Green is on; white is off.

  Launch Settings, tap Mail,Contacts, Calendars, tap the switch next to Organize By Thread

READER COMMENTS

How to manage settings for the Mail app for iPhone and iPad

1COMMENT

Is there a way to have alias’ / multiple “from’s” ?

Thanks

Tip: Sådan fravælger du ting fra din Time Machine-backuphttp://onx.dk/tips-tricks/tip-sadan-fravaelger-du-ting-fra-din-time-machine-backup/