Her er beviset: Åbne kontorlandskaber fungerer elendigt og stik imod hensigten – vi undgår hinanden, holder mund og bruger chatten i stedet


Her er beviset: Åbne kontorlandskaber fungerer elendigt og stik imod hensigten – vi undgår hinanden, holder mund og bruger chatten i stedet

Hader du åbne kontorlandskaber af et godt hjerte? Så er der godt nyt til dit arsenal af gode argumenter. To forskere har undersøgt sagen til bunds, og resultaterne viser, at åbne kontorlandskaber virker dårligt og stik imod hensigten.

Åbne kontorlandskaber giver slet ikke de fordele i form af mere interaktion mellem de ansatte, som man forestiller sig. Tværtimod. Man undgår i stedet hinanden og taler betydelig mindre med kollegerne.

Til gengæld vokser mængden af mails og chatbeskeder.

Det viser helt ny forskning finansieret af Harvard Business School, skriver Computerworlds svenske søstermedie ComputerSweden.

De to forskere Ethan Bernstein och Stephen Turban fulgte nøje to store virksomheder, som droppede enkeltmandskontorerne til fordel for to typer åbne kontorlandskaber. Dels et kæmpemæssigt åbent rum, dels en type med flere store åbne arealer. I begge tilfælde uden nogen former for afskærmning eller anden afgrænsning mellem arbejdspladserne.

Forskerne udstyrede nogle ansatte med udstyr på kroppen, så man kunne registrere, hvem de kiggede på, og om de talte eller lyttede. Samtidig undersøgte forskerne omfanget af mail- og chatkonversation.

Undersøgelserne blev gennemført, både da virksomhederne brugte enkeltmandskontorer, og siden da medarbejderne var placeret i åbne kontorlandskaber.

Resultaterne var helt entydige. Kommunikationen ansigt til ansigt faldt med drastiske 70 procent i begge virksomheder. Til gengæld voksede den elektroniske kommunikation tilsvarende.

Men hvorfor er det sådan? En teori går på, at mennesker i mangel af adskilte rum finder andre måder at være i fred på. En anden går på, at mennesker bliver overstimuleret af at have en masse mennesker omkring sig.                   

Posted in Job |

To simple tricks til at undgå stress


To simple tricks til at undgå stress

Mange mennesker har en mental huskeliste, som hver dag fyldes op med forpligtigelser, der kræver opmærksomhed.

Nye jobtilbud hver uge. Tjek Jobfinder.

Måske har din chef bedt dig kigge en rapport igennem. Din indbakke lagrer konstant et hav af ubesvarede mails. Samtidig prøver du at videreudvikle projektet, du er arbejder på. Og du lovede for resten også din kæreste at købe en gave til svigermor.

Alle disse tanker stjæler en del af din kognitive kapacitet, hvilket betyder, at din evne til at knuse komplicerede problemstillinger kan svækkes. Men derudover kan den konstante strøm af mentale påmindelser også forårsage stress.

Hav en blok eller mobil ved hånden

For at bekæmpe overbelastningen af din hjerne foreslår civilingeniør i datateknologi og certificeret Getting Things Done ekspert, Lars Rothschild Henriksen, et simpelt kneb: at skrive det, du skal nå, ned på et papir.

»Det handler om at give dig selv lov til at glemme. Få ideer, pligter og andre ting, du vil nå, noteret ned, så du slipper for at have det i hovedet, hvor det optager en del af din hjernekapacitet,« forklarer Lars Rothschild Henriksen.

Insisterer du på at holde din to-do-liste i hovedet, fanger du pludselig dig selv i at tænke på svigermors gave, mens du sidder i et vigtigt møde. Eller du mister fokus til fredagens familiehygge, fordi det slår dig, at du skal aflevere en opgave til din chef inden onsdag.

Cowi, Netcompany, Rambøll og mange flere af de store søger rådgivere og konsulenter. Find drømmejobbet.

»Når du holder din dagsorden i hovedet, risikerer du, at det bliver til negative tanker. Du stresser dig selv over ting, du føler, at du skal nå, men du har samtidig ikke overblik over, hvad det er, du præcist skal gøre,« uddyber Lars Rothschild Henriksen.

Anbefalingen fra civilingeniøren er således at investere i en notesblok, hvor man skriver ned så snart, man får en ide eller opgave – uanset om det er på arbejdet, i hjemmet eller i ens fritid. Alternativt findes forskellige applikationer, der som en diktafon optager og lagrer indtalte beskeder, som derefter sendes til ens indbakke.

»Du skåner dig selv for unødvendigt stress ved at tømme dit hoved og være til stede, når hjernen skal arbejde,« fremhæver han.

Sengeblok

Der er imidlertid flere fordele ved at have en blok og papir ved hånden. Mange oplever, at de får fantastiske ideer, så snart at de hviler hovedet på puden om aftenen. En stor del forsøger at huske på deres påfund, men når morgenen gryer, er alle de gode påfund forsvundet.

Derfor bidrager en blok ved siden af sengen til at bevare værdifulde indskydelser. Og det samme gør noteliste på mobilen eller en liste på køleskabet, der minder dig om, hvad du skal nå.

It-branchen skriger på specialister, ledere og udviklere. Find det rette job for dig.

»Du får mulighed for at koncentrere dig fuldt ud om de opgaver, du arbejder med. Og du undgår at miste gode ideer, fordi du forsøger at holde dem i hovedet. Det kan gøre en stor forskel i hverdagen.«

Den buddhistiske munk Shunryu Suzuki, der var med til at introducere Zen Buddhisme i USA, beskæftigede sig med netop samme pointe i en bog udgivet i 1970.

»Hvis dit sind er tomt, er det altid parat til enhver hændelse, det er åbent for alting,« skrev munken i sin bog ’Zen Mind, Beginner’s mind’.

2 minutters reglen

Som opfølgende råd opfordrer Lars Rothschild Henriksen til, at folk implementerer en to minutters regel: Hvis en opgave kun tager to minutter, bør den udføres med det samme.

For eksempel, når du læser dine mails igennem, skal du spørge, om det er noget, der skal eksekveres på nu.
Hvis svaret er nej, sletter, arkiverer eller parkerer du den til et senere tidspunkt i en speciel mappe. Modsat betyder et ja, at du vælger mellem at uddelegere, udskyde opgaven til senere eller få den overstået lynhurtigt.

Men i stedet for løbende at bruge din indbakke som en overspringshandling, bør du være bevidst om, hvornår du læser dine mails og sortere dem efter behov. Lad være med at tjek din mail hvert kvarter, hvis det ikke er en nødvendighed.

Ifølge civilingeniøren er forklaringen, at man skal undlade at tage for meget information ind, medmindre man kan klare opgaven på under to minutter.

Stort behov for fagfolk inden for drift og tilsyn. Se dine muligheder.

»Mange mennesker lever i evig brandslukning. Der er altid en brænd at slukke. Pludselig skal du tage stilling til noget helt andet, end din hjerne fokuserer på. Den form for multitasking er en dårlig og mindre effektiv måde at arbejde på.«

I den ånd råder Lars Rothschild Henriksen arbejdsomme sjæle til at droppe notifikationerne fra din indbakke og sociale medier. Frem for konstant at være til rådighed bør man give sig tid til at fordybe sig.

»Det giver bedre resultater, og du kan samtidig mindske dit stressniveau ved at have et overblik over dine forpligtigelser og få småpligter eksekveret.«

Posted in Job |

Overraskende fototrick får dig til at fremstå som en stærkere jobsøger | Jobfinder


Overraskende fototrick får dig til at fremstå som en stærkere jobsøger

Når du uploader dit professionelle billede på LinkedIn eller andre steder i forbindelse med din branding og en direkte jobjagt, ønsker du at fremstå mest muligt attraktiv som en professionel kandidat.

En overraskende opdagelse fra hjerneforskningen viser nu vejen til, hvordan dit portræt skal være, så du fremstår ekstra magtfuld og effektiv.

Nye jobtilbud hver uge. Tjek Jobfinder.

Det er Simone Schnall, direktør for Cambridge Embodied Cognition and Emotion Laboratory på University of Cambridge, der gennem sin forskning har opdaget en forbløffende sammenhæng mellem, hvordan mennesker på billeder opfattes, alt efter hvilken retning de kigger.

Underbevidst tolkning

Mennesker, der i deres billede ser eller peger mod højre, opfattes ubevidst som mere magtfulde, robuste og proaktive end de, der ser eller peger mod venstre. Det viser forskningen inden for ‘spatial agency bias’ – hvor simple handlinger på foto og film bliver vurderet.

Design- og udviklingsingeniører er fortsat i høj kurs. Find dit drømmejob.

Mennesker, der ser en handling, der går fra venstre mod højre, tillægger handlingen højere kvalitet end samme handling, der går i modsat retning. For eksempel vurderer de grupper af forsøgspersoner, som forskningen har brugt, at biler, hvor forenden holder mod højre, kører hurtigere end biler, hvor snuden peger mod venstre.

Blik følger læseretning

Ifølge Simone Schnall ligger forklaringen i, at mennesker ‘læser’ billeder på samme måde, som de læser en tekst – fra venstre mod højre. Den retning er i underbevidstheden ensbetydende med fremdrift og udvikling – og bliver derfor opfattet som positiv og stærkere.

I hvert fald i den vestlige kulturkreds.

Søger du job it-specialist eller -leder. Se de nyeste jobtilbud.

Hvis du derimod ønsker at gøre dig godt på billeder i den arabiske eller jødiske kultur, er det en fordel at have et billede, der peger i den modsatte retning, mener Simone Schnall.

Artiklen er en genudgivelse (udgivet første gang d. 5. januar 2017). Jobfinder udgiver nogle af de bedste historier fra 2017 mellem jul og nytår samt i januar.

Posted in Job |

Sådan afstresser du fra din kontorstol


Sådan afstresser du fra din kontorstol

Deadlines, der nærmer sig med en hastighed som japanske lyntog, kan være stressende. Derfor er det vigtigt at vide, hvordan man kan slappe mere af og lade stressen forlade sindet.

Heldigvis er der flere metoder til at få kontrol over de løbske tanker og spændinger. Fem tips fra karrieresitet The Muse leverer løsningerne på dine stressfulde hverdag.

1. Øremassage

Det kan lyde mystisk, men massage af ørerne kan sprede en følelse af afslapning i kroppen.

Søger du nye udfordringer efter ferien? Find det rette job for dig.

Ideen stammer fra den klassiske kinesiske medicin, hvor man eksempelvis benytter akupunktur.

For at undgå at hive en nålepude med på arbejde og sidde at stikke i dig selv, kan du dog nøjes med at massere dine ører let.

Tag for eksempel fat i midten af den øverste tredjedel af dit øre. Punktet kaldes Shen Men, og det skulle eftersigende hjælpe med at sænke stressniveauet og give ekstra energi.

Hvis du har problemer med at finde det helt rigtige spot, kan du i stedet begynde fra øreflippen og arbejde dig op langs ydersiden af øret. Det skulle lede til lidt af den samme effekt.

2. Ryd op og hold ryggen ret

Et nydeligt og rydeligt skrivebord giver dine tanker plads og frirum. Modsat kan rod og bunker af papirer forstyrre dine tanker og måske endda blokere for kreativitet eller produktivitet.

Prøv derfor at hold et pænt skrivebord. Hvis du ved, at du er nødt til at arbejde fokuseret, kan du for eksempel starte med at rydde op og give dine tanker luft. I den sammenhæng kan du også rette ryggen og sætte dig i din mest effektive arbejdsposition – det er med til at booste dit overskud af energi.

3. Håndtricks

Sidder du ved tastaturet og med en mus i hånden det meste af dagen, kan dette tip hjælpe dig markant.

Hav fokus på dine tommeltotter. Begynd med langsomt og forsigtigt at tage fat i musklen mellem din tommeltot og pegefinger. Masser området i cirkelbevægelser og husk at hold berøringen let for at lade musklen slappe af. Spændinger i håndledet eller i fingrene vil forsvinde, og følelsen kan sprede sig til resten af kroppen.

4. Tag dybe vejrtrækninger

Du har muligvis hørt rådet før. Dybe vejrtrækninger giver ro i kroppen og kan bidrage til at punktere stressboblen, der vokser indeni.

Men du kan forstærke virkningen af de dybe åndedrag ved at fokusere på din mave. Forestil dig, at din mave pustes op med luft, når du trækker vejret ind. Skub din mave ud for at hiv luften ned, og træk derefter langsomt din mave tilbage, mens du tømmer lungerne for luft.

Gentag øvelsen tre gange. Du vil være mere frisk og klar til ny opgaver.

5. Alternativ meditation

Der er andre metoder end vejtrækning til at fremme en afslappet følelse i kroppen. Du kan eksempelvis spænde og slappe af i dine muskler.

Teknikken bruges specifikt til at bekæmpe stress, angst og at genopnå kontakt med kroppen. Begynd fra tæerne og arbejd dig så opefter og igennem hele kroppen. Spænd og slap af i dine muskler i dine fødder, dine ben, dine arme, din nakke og selv i dit ansigt.

Undgå dog at skræmme dine kolleger for meget. Hele øvelser tager ikke lang tid, og efterlader dig fyldt med energi og overskud.

Stress på arbejdspladsen kan føles svært at flygte fra, men det behøver det ikke være. Giv dig selv tid til at pleje dig selv. Gevinsten vil i sidste ende være et mere flydende arbejdsflow og højere produktivitet.

Posted in Job |

Fire ting, du skal fjerne fra dit CV – nu!


Fire ting, du skal fjerne fra dit CV – nu!

Dit CV skal plejes, så det skinner. Ikke kun skal det holdes opdateret. Forældede udtryk skal fjernes, og du kan lige så godt starte med de her fire ting

Dit CV skal stå blanktpudset, så det skinner. Og det gælder uanset, om du er aktiv jobsøgende eller ej.

For selv om du er fint tilfreds med dit nuværende job, ved du aldrig, om en spændende potentiel arbejdsgiver pludselig beder dig om at sende ham dit CV. Eller en mulig kunde gerne vil se lidt nærmere på, hvad du har bedrevet, inden han lægger en ordre.

Er dit CV finpudset? Så er du klar til at finde dit nye job her

For at dit CV ikke skal ligne et vintervindue i forårssolen, skal du ikke kun have det opdateret med dine seneste bedrifter. Du skal også fjerne de dele, der får dig til at se bedaget eller utjekket ud.

Den amerikanske headhunter William Vanderbloemen peger i Forbes Magazine på fire ting, du ligeså godt kan fjerne fra dit CV med det samme.

Som han formulerer det:

»Du får ikke et job på dit CV, men du kan definitivt fjerne dig selv fra ligningen på det.«

Læs også: Disse 2 formuleringer skader dit CV

Overflødigt design

Selvfølgelig skal dit CV se lækkert ud, men mere er ikke bedre – det er blot mere. Når det handler om et CV vinder enkelhed og overskuelighed.

Med mindre du er grafisk designer, så lad være med “at råbe” dit CV ud.

I øvrigt skifter design og det, der for nogle år siden syntes smart, kan i dag se gumpetungt ud. Så lug ud og gør det simpelt og pænt.

Læs også: Se, hvordan du skriver et CV – på én side

Dit karrieremål

For få år siden kunne det antyde målrettethed og selvsikkerhed, at du beskrev dit karrieremål i dit CV. A la “Hvor ser du dig selv om fem og ti år”.

Glem det. Din kommende arbejdsgiver er ligeglad med dine ambitioner, han er optaget af hvad du dokumenteret har gjort. Den bedste indikator på, hvad du kommer til at præstere, ligger i, hvad du har præsteret.

Læs også: Her begår ingeniørerne fejl, når de skriver CV

Dit foto

I gamle dage lød mantraet, at du ikke behøvede at have et foto i dit CV, men i dag er det nødvendigt. Og har du allerede et gammelt billede, skal det fjernes, og et nyt sættes på. Arbejdsgiveren vil have et indtryk af dig som du ser ud i dag. Hvis du ikke ligner dit billede, vil arbejdsgiveren få indtrykket af, at du ikke er grundig nok i dit arbejde (du har jo ikke engang gidet opdatere dit foto), eller du prøver at ligne en, du ikke er (mon det så også gælder resten af dit CV).

Få taget det rigtige foto. Nu.

Læs også: Sådan undgår du LinkedIns fotofælder

Døde links

På et tidspunkt har du præsteret i et projekt, der blev smukt beskrevet på en hjemmeside. Det har du selvfølgelig linket til. Dengang. Men virker linket stadig?

Vær sikker på ikke at irritere arbejdsgiveren med links, der ikke virker.

Og husk, også at linke til din LinkedInprofil og måske endda din Facebook-profil – og her har du selvfølgelig ikke lagt noget på, som en potentiel arbejdsgiver ikke må se. Link eventuelt også til en kort HD-videopræsentation af dig selv – det er i stigende grad populært.

Læs også: Arbejdsgiverne tjekker dig på de sociale medier. Sådan gør du dig lækker og Sådan sletter du din pinlige fortid fra Google

Posted in Job |

Se, hvordan du skriver et CV – på én side


Se, hvordan du skriver et CV – på én side

Hvordan gør man en omfattende karriere overskuelig på et CV? Prøv at begrænse resuméet til én side, lyder rådet fra eksperter hos Novorésumé. Se hvordan, de har sammenfattet Teslas Elon Musks karriere på én enkelt side.

Forestil dig, at du er Elon Musk, CEO for Tesla og en af verdens førende tech-entreprenører. Forestil dig, at du arbejder med alt fra elektronisk betaling til solenergi til elbiler til rumfart.

Det kræver da, at du har et CV på mindst et par sider, ikke?

Ikke hvis man spørger folkene bag Novorésumé, en virksomhed der tilbyder CV-skabeloner online.

Se stillinger inden for Energi, forsyning og miljø på Jobfinder.

Ifølge Business Insider har virksomheden givet bevis for påstanden ved at lave et eksempel på et CV-resumé for selveste Elon Musk på blot én side. Novorésumés co-founder Andrei Kurtuy er overbevist om, at ‘less is more’-konceptet også gælder for CV-skrivning:

»Vi ville bevise, at selv en meget succesfuld og omfattende karriere kan blive præsenteret på en side,« siger han til Business Insider.

Der er dog nogle ting, som du ikke nødvendigvis bør kopiere fra CV-eksemplet, skriver Business Insider. Under ‘Skills and competencies’ er for eksempel anført ‘micromanaging’, som i praksis betyder, at man går alting efter i sømmene og er meget kritisk, hvilket ikke nødvendigvis anses som en positiv lederevne.

Måske kan du finde bedre lederkompetencer, der passer til din egen stil og unikke baggrund.

Ikke desto mindre kan eksemplet bruges som inspiration til at skære ind til benet, så dit CV gør bedre indtryk, næste gang du søger nyt job:

Photo of Elon Musk CV example

Denne artikel har tidligere været bragt på Jobfinder. Vi genudsender løbende de bedste artikler fra arkivet.

Posted in Job |

Sådan svarer du under jobsamtalen, når de spørger til din løn

Posted in Job |

Dette smarte trick kan få dig til at huske bedre

Posted in Job |