Frivilligt hvordan p-skiven stilles | FDM


Frivilligt hvordan p-skiven stilles

Ny p-skivebekendtgørelse gør reglerne mere logiske

De udskældte regler for, hvordan en p-skive skal stilles ved tidsbegrænset parkering, hører fra i dag fortiden til.

1. marts 2016 træder en ny p-skrivebekendtgørelse nemlig i kraft og med den mere logiske og klare regler.

LÆS OGSÅ: Stil din p-skive rigtigt

Hidtil har man skullet stille p-skiven frem til det tidspunkt, restriktionen gælder fra, hvis man ankommer før den træder i kraft, og ikke det tidspunkt man ankommer på. Men med de nye regler bliver det nu op til den enkelte bilist, om man vil stille p-skiven frem eller ej.

”Fra vores rådgivning ved vi, at de tidligere regler gav anledning til misforståelser, hvor folk uforvarende stillede p-skiven til det tidpunkt, de ankom på og ikke frem til, hvor tidsbegrænsningen trådte i kraft. Ofte med en ærgerlig parkeringsafgift til følge. Derfor er de nye regler, som vi længe har efterlyst, også kun sund fornuft,” siger jurist i FDM, Dennis Lange.

LÆS OGSÅ: Nemmere p-skiveregler er sund fornuft

Mindre strikse krav til p-skiven

Udover at gøre p-skivereglerne ved tidsbegrænset parkering nemmere, bløder den nye bekendtgørelse også op i kravene til, hvordan en p-skive skal se ud. Det betyder, at p-skiver med producentnavne eller firmalogoer nu bliver tilladt.

”I praksis er stort set alle p-skiver forsynet med en eller form for producentnavn eller forhandlerlogo, uden at det i øvrigt er et problem. Derfor kan vi kun gentage, hvad vi tidligere har sagt, nemlig at det afgørende må være, om man kan aflæse et ankomsttidspunkt. Er det tilfældet, har vi svært ved at se, at det skulle være et problem, at p-skiven samtidig er forsynet med den lokale bilforhandlers navn. Også derfor er vi glade for de nye regler på området,” siger Dennis Lange.

LÆS OGSÅ: Parkeringsregler i din kommune