Guide: Opsætning af IMAP Gmail på iPhone og iPad
onx.dk/wp-content/uploads/blurred-iphone-onx-247×139.jpg 247w, onx.dk/wp-content/uploads/blurred-iphone-onx-737×415.jpg 737w, onx.dk/wp-content/uploads/blurred-iphone-onx-982×553.jpg 982w, onx.dk/wp-content/uploads/blurred-iphone-onx-352×198.jpg 352w” class=”” style=”max-width: 100%; height: auto; margin: auto; display: block; clear: both;”>
Gmail er Googles velkendte webbaserede emailservice, der kan tilgås fra enhver browser hvor som helst. Du kan dog også benytte Gmail direkte i eksempelvis iPhonens Mail-app, så du ikke behøver læse dine mails i Safari.
Hvis du sørger for at sætte det rigtigt op, vil din indboks endda altid være synkroniseret mellem din iPhone, iPad og Gmail. Med synkroniseret menes der, at hvis du eksempelvis markerer en mail som “læst” i Mail på iPhonen, vil den også blive markeret som læst i Mail på iPaden eller i webinterfacet til Gmail. For at kunne dette, skal du benytte den såkaldte IMAP-protokol med Gmail.
Det er meget nemt at sætte op.
Sådan opsætter du Gmail med IMAP på iPhone og iPad
1. Log ind på din Gmail-konto i din browser.
2. Åbn Indstillinger og tryk på fanebladet “Videresendelse og POP/IMAP”.
3. Marker “Aktivér IMAP” og gem ændringerne.
4. Nu skal du finde din iPhone eller iPad frem. Her Åbner du Indstillinger > Mail > Konti > Tilføj konto.
5. Vælg Google som konto.
6. Følg vejledningen på skærmen. Udfyld dine kontooplysninger fra Google, det vil sige mailadresse og kodeord.
Det var det hele. Nu er Googles Gmail sat op med IMAP-funktionalitet på din iPhone eller iPad.
Hvis du opsætter mail på din iPhonen manuelt er det disse informationer du skal bruge:
Server til indgående post (IMAP)
imap.gmail.com
Kræver SSL: Ja
Port: 993Server til udgående post (SMTP)
smtp.gmail.com
Kræver SSL: Ja
Kræver TLS: Ja (hvis det er tilgængeligt)
Kræver godkendelse: Ja
Port til SSL: 465
Port til TLS/STARTTLS: 587Artiklen er ajourført i august 2017.
Sådan sletter du din pinlige fortid fra Google
Det er muligvis ikke alt fra din fortid, du synes er festligt, at kommende arbejdsgiverne og andre skal finde, når de googler på dit navn. Heldigvis er der måder at slette sporene på, fortæller karriererådgiver i IDA Lise Dan
Har du prøvet at google dit navn for nylig? Og kommer der informationer frem om dig, som du egentlig helst ville holde for dig selv, og i hvert fald ikke ønsker, er det først indtryk en kommende arbejdsgiver skal få af dig? Det kan være billeder, opgaver, bestyrelser du sidder i, profiler fra sociale medier eller andet, du har foretaget dig, som du ikke har lyst til, dukker frem. Der kan også vise sig ting, som du ikke kender til, og som andre har skrevet om os.
Heldigvis kan du selv gøre en indsats for at få fjernet nogle af de pinlige søgeresultater på Google, fortæller karriererådgiver i IDA Lise Dan
Har du fået ryddet op i din google-fremtoning? Så er du klar til at søge et af de her job
En EU-dom fra 2014 slog fast, at hvis du støder på oplysninger om dig selv i en søgning på dit navn, så kan du have ret til at få dem fjernet, forklarer Lise Dan:
»Du kan skrive til Google og anmode dem om at få oplysninger om dig selv fjernet. Men det er op til Google at vurdere, om der bliver fjernet eller ej i balancen mellem beskyttelsen af personlige oplysninger og ytringsfriheden.«
De samme principper for at få fjernet oplysninger om dig selv gælder også andre søgemaskiner som for Bing.
Læs også: Kunstig intelligens skal fjerne chikanerende kommentarer og falske nyheder på nettet
Anmod Google om at fjerne
Helt konkret skal du i din anmodning til Google henvise til de konkrete resultater, der kommer frem, når du har søgt på dit navn – og komme med en begrundelse for, at du vil have det fjernet.
Læs også: Nicolai fejlede en Google-søgning og opfandt en ny forstærker
Et af kriterierne er, at resultaterne enten skal være forældede eller irrelevante, før dine ønsker kan imødegås. Google har for eksempel fjernet søgeresultater fra gerningsmænds forbrydelser, hvis de er forældede. Verserende sager er blevet afvist.
»Ting, der retligt er forældede, kan du bede om at få fjernet, men et debatindlæg du selv har forfattet kan være sværere at få væk. Giver Google dig ret i dit ønske om at få noget fjernet, vil de konkrete websites ikke længere komme frem, når nogen søger på dit navn,« siger Lise Dan.
Det vil dog stadig findes på nettet, men altså ikke komme frem, når nogen søger dig på Google.
Disse søgeresultater fjerner Google
Du kan også selv slette
Der er også ting, du selv kan slette. Det bliver vist i DR’s video ’Sådan sletter du hvad Google husker om dig’ med Nikolaj Sonne.
Google ved nemlig meget om, hvad du foretager dig på nettet. Det er jo smart, når du er på Fanø og søger på restauranter, så finder Google søgninger der, hvor du er, og ikke på Bornholm. Men hvis du ikke er interesseret i, at google følger for meget med, er det en god ide at bruge andre søgemaskiner, så alt ikke bliver lagret i din Google-historik.
Din Google-historik viser helt ned på datoer, hvad du lavede på bestemte tidspunkter. Hvad du har søgt på på nettet, hvilke billeder du har kigget på, hvor du har shoppet eller rejst.
Læs også: Du tramper naivt rundt på nettet og svindlerne elsker dig for det
»Du kan gå ind på history.google.com og fjerne de enkelte elementer. Du kan også gå ind på google.com/settings og se, hvad Google tror du er for i forhold til det, du søger på. Google gætter på din alder og dine interesser og sender tilsvarende reklamer i din retning. Hvis du slår opt out til, så sender Google ikke længere reklamer for det, de tror, du er interesseret i,« fortæller Lise Dan.
I Googles placeringshistorik kan du desuden se, hvor du har været i en periode eller på bestemte dage – og det bruges af politiet i deres efterforskning af sager. Her kan du slette for en periode eller hele din placeringshistorik.
Seneste debat / 7 dage