Guide: Opsætning af IMAP Gmail på iPhone og iPad


Guide: Opsætning af IMAP Gmail på iPhone og iPad

onx.dk/wp-content/uploads/blurred-iphone-onx-247×139.jpg 247w, onx.dk/wp-content/uploads/blurred-iphone-onx-737×415.jpg 737w, onx.dk/wp-content/uploads/blurred-iphone-onx-982×553.jpg 982w, onx.dk/wp-content/uploads/blurred-iphone-onx-352×198.jpg 352w” class=”” style=”max-width: 100%; height: auto; margin: auto; display: block; clear: both;”>

Gmail er Googles velkendte webbaserede emailservice, der kan tilgås fra enhver browser hvor som helst. Du kan dog også benytte Gmail direkte i eksempelvis iPhonens Mail-app, så du ikke behøver læse dine mails i Safari.

Hvis du sørger for at sætte det rigtigt op, vil din indboks endda altid være synkroniseret mellem din iPhone, iPad og Gmail. Med synkroniseret menes der, at hvis du eksempelvis markerer en mail som “læst” i Mail på iPhonen, vil den også blive markeret som læst i Mail på iPaden eller i webinterfacet til Gmail. For at kunne dette, skal du benytte den såkaldte IMAP-protokol med Gmail.

Det er meget nemt at sætte op.

Sådan opsætter du Gmail med IMAP på iPhone og iPad

1. Log ind på din Gmail-konto i din browser.

2. Åbn Indstillinger og tryk på fanebladet “Videresendelse og POP/IMAP”.

3. Marker “Aktivér IMAP” og gem ændringerne.

4. Nu skal du finde din iPhone eller iPad frem. Her Åbner du Indstillinger > Mail > Konti > Tilføj konto.

5. Vælg Google som konto.

6. Følg vejledningen på skærmen. Udfyld dine kontooplysninger fra Google, det vil sige mailadresse og kodeord.

Det var det hele. Nu er Googles Gmail sat op med IMAP-funktionalitet på din iPhone eller iPad.

Hvis du opsætter mail på din iPhonen manuelt er det disse informationer du skal bruge:

Server til indgående post (IMAP)
imap.gmail.com
Kræver SSL: Ja
Port: 993

Server til udgående post (SMTP)
smtp.gmail.com
Kræver SSL: Ja
Kræver TLS: Ja (hvis det er tilgængeligt)
Kræver godkendelse: Ja
Port til SSL: 465
Port til TLS/STARTTLS: 587

Artiklen er ajourført i august 2017.

Sådan sletter du din pinlige fortid fra Google


Sådan sletter du din pinlige fortid fra Google

Det er muligvis ikke alt fra din fortid, du synes er festligt, at kommende arbejdsgiverne og andre skal finde, når de googler på dit navn. Heldigvis er der måder at slette sporene på, fortæller karriererådgiver i IDA Lise Dan

Har du prøvet at google dit navn for nylig? Og kommer der informationer frem om dig, som du egentlig helst ville holde for dig selv, og i hvert fald ikke ønsker, er det først indtryk en kommende arbejdsgiver skal få af dig? Det kan være billeder, opgaver, bestyrelser du sidder i, profiler fra sociale medier eller andet, du har foretaget dig, som du ikke har lyst til, dukker frem. Der kan også vise sig ting, som du ikke kender til, og som andre har skrevet om os.

Heldigvis kan du selv gøre en indsats for at få fjernet nogle af de pinlige søgeresultater på Google, fortæller karriererådgiver i IDA Lise Dan

Har du fået ryddet op i din google-fremtoning? Så er du klar til at søge et af de her job

En EU-dom fra 2014 slog fast, at hvis du støder på oplysninger om dig selv i en søgning på dit navn, så kan du have ret til at få dem fjernet, forklarer Lise Dan:

»Du kan skrive til Google og anmode dem om at få oplysninger om dig selv fjernet. Men det er op til Google at vurdere, om der bliver fjernet eller ej i balancen mellem beskyttelsen af personlige oplysninger og ytringsfriheden.«

De samme principper for at få fjernet oplysninger om dig selv gælder også andre søgemaskiner som for Bing.

Læs også: Kunstig intelligens skal fjerne chikanerende kommentarer og falske nyheder på nettet

Anmod Google om at fjerne

Helt konkret skal du i din anmodning til Google henvise til de konkrete resultater, der kommer frem, når du har søgt på dit navn – og komme med en begrundelse for, at du vil have det fjernet.

Læs også: Nicolai fejlede en Google-søgning og opfandt en ny forstærker

Et af kriterierne er, at resultaterne enten skal være forældede eller irrelevante, før dine ønsker kan imødegås. Google har for eksempel fjernet søgeresultater fra gerningsmænds forbrydelser, hvis de er forældede. Verserende sager er blevet afvist.

»Ting, der retligt er forældede, kan du bede om at få fjernet, men et debatindlæg du selv har forfattet kan være sværere at få væk. Giver Google dig ret i dit ønske om at få noget fjernet, vil de konkrete websites ikke længere komme frem, når nogen søger på dit navn,« siger Lise Dan.

Det vil dog stadig findes på nettet, men altså ikke komme frem, når nogen søger dig på Google.

Disse søgeresultater fjerner Google

Du kan også selv slette

Der er også ting, du selv kan slette. Det bliver vist i DR’s video ’Sådan sletter du hvad Google husker om dig’ med Nikolaj Sonne.

Google ved nemlig meget om, hvad du foretager dig på nettet. Det er jo smart, når du er på Fanø og søger på restauranter, så finder Google søgninger der, hvor du er, og ikke på Bornholm. Men hvis du ikke er interesseret i, at google følger for meget med, er det en god ide at bruge andre søgemaskiner, så alt ikke bliver lagret i din Google-historik.

Din Google-historik viser helt ned på datoer, hvad du lavede på bestemte tidspunkter. Hvad du har søgt på på nettet, hvilke billeder du har kigget på, hvor du har shoppet eller rejst.

Læs også: Du tramper naivt rundt på nettet og svindlerne elsker dig for det

»Du kan gå ind på history.google.com og fjerne de enkelte elementer. Du kan også gå ind på google.com/settings og se, hvad Google tror du er for i forhold til det, du søger på. Google gætter på din alder og dine interesser og sender tilsvarende reklamer i din retning. Hvis du slår opt out til, så sender Google ikke længere reklamer for det, de tror, du er interesseret i,« fortæller Lise Dan.

I Googles placeringshistorik kan du desuden se, hvor du har været i en periode eller på bestemte dage – og det bruges af politiet i deres efterforskning af sager. Her kan du slette for en periode eller hele din placeringshistorik.

Sådan knytter du flere mailadresser til samme Google-konto med to enkle tegn

Sådan knytter du flere mailadresser til samme Google-konto med to enkle tegn

Hvis du har behov for en mailadresse til Netflix og en anden til e-boks, men kun orker en Google-konto, er her en enkelt løsning.

Nogle synes måske, det kan være praktisk med forskellige mailadresser til forskellige nettjenester som Netflix og e-boks.

Både af hensyn til at (fra)sortere indkomne mails, eller hvis man af en eller anden grund slet og ret har behov for at oprette en ny bruger på en tjeneste, men ikke har mulighed for dette, fordi mailadressen allerede eksisterer.

En løsning kan selvfølgeligt være at oprette en helt ny mail-konto, hvilket alt efter de teknisk-tilgængelige muligheder dog kan være en bøvlet omgang.

Men har du en Google-konto er der et par enkelte tricks til at oprette adskillige variationer af din eksisterende mailadresse.

Reddit-brugeren ‘prestonjohnlewis’ fortæller om, hvordan det matematiske plus-tegn, kan bruges til at lave forskellige udgaver af en Google-mailkonto.

Så hvis man har en konto, johnhansen@gmail.com, så kan man lave en variation, som hedder johnhansen+netflix@gmail.com eller johnhansen+version2@gmail.com

Pointen er, at posten til de forskellige adresser alt sammen havner hos johnhansen@gmail.com

Punktum

I debat-tråden under ‘prestonjohnlewis’ indlæg bemærker en anden Reddit-bruger, et lignende og dog alligevel forskelligt trick, som måske er lidt mere kendt end det med plus-tegnet.

Mail-adressen johnhansen@gmail.com bliver nemlig tolket i Googles system som værende den samme som john.hansen@gmail.com

Andre sites, hvor mail-adressen er brugernøglen, opfatter dog – muligvis – alligevel adresserne som værende forskellige.

En anden Reddit-bruger fortæller, at det skulle være muligt at tilføje flere punktummer i mail-adressen. Den samme bruger mener også at vide, at mens – i hvert fald nogle – sites blokerer for Google-adresser med plus-tegnet, så godtager de samme sites adresser delt op med punktum.

Mail-aliaser’ne kan åbenbart også føre til en vis forvirring. I hvert fald fortæller ‘imstaceysdad’, at vedkommende har oprettet en mailadresse bestående af fornavn.efternavn56@gmail.com.

Samtidig skulle der være en anden person derude på nettet, der mener at have adressen fornavnefternavn56@gmail.com – altså uden punktum.

Og denne person har ifølge skulle ‘imstaceysdad’ for vane at registrere sig alle mulige steder med mail-adressen, hvorefter ‘imstaceysdad’ modtager de uvedkommende mails.

»Jeg har været nødt til at opsætte et filter, og jeg kan ikke anvende den variation (af mail-adressen, red.) længere,« skriver ‘imstaceysdad’.

Version2-journalist og -blogger Jesper Stein Sandal har tidligere fortalt om sine oplevelser med uvedkomne mails, han har modtaget via Googles system, og som har været tiltænkt andre modtagere. 

Hvad er dine eventuelle erfaringer med mail-alias’er i Googles system? Hvornår er det smart at bruge, og har du oplevet negative konsekvenser af muligheden som ‘imstaceysdad’?

Andre læser nu


www.version2.dk/sites/v2/themes/version2/images/chartbeat/chartbeat-version2.svg); background-size: 29px; color: rgb(64, 64, 64); font-size: 10px; position: relative; background-position: right 25px top 0%; background-repeat: no-repeat no-repeat;”>It-bossen i Københavns Kommune til it-leverandører: »Jeres løsninger er røvkedelige« 

Følg forløbet 

Kommentarer (19) 

Stefan Andersen
 

Subaddress Extension er beskrevet i RFC 5233 i 2008.

https://tools.ietf.org/html/rfc5233

Det blev også brugt i bl.a. qmail tilbage i 90erne.

Bent Jensen
 

Hvis nu nogen opretter en mail adr, som denne. Eller at google pluseligt begynder at fortolke mail adr. anderledes. Hvis det var noget jeg ville bruge skulle det være en features om google have godkendt.

Det nemmeste og rigtige er at købe et domain, også bruge enten mail server eller redirect som på gratis dns. Man har så HELT styr på alle sine mail, og man kan lave redirect til en Gmail konto. Prisen for dette er 100-300 kr om året.

Ellers vil jeg bare lave nogen flere gmail konti og binde dem sammen, de 5 minuter det tager, er godt givet ud med hensyn til sikkerhed og den extra plads du jo også får.

Michael Eriksen
 

Kan man lave en virtuel email-adresse (john.doe@nowhere.com) og frit vælge om post skal ende hos gmail.com, yahoo.com eller hvorsomhelst. Og se ud som om svar er sendt fra den virtuelle adresse.

Jeg har en yahoo konto, men nu er yahoo til salg og guderne må vide hvor ejerskabet ender. En email-adresse er nu om dage ret vigtig. Fx sender Skat, Eboks, banken osv til min email-adresse, så det er noget bøvl at skifte. Derfor vil jeg gerne have en proxy så john.doe@nowhere.com er evig gyldig og jeg frit kan vælge backend.

Bent Jensen
 

Forsøg at købe et ikke Dansk domaine, “net” er billigt.

Casper Bang
 

Jeg har også benyttet mig af subaddresses i mange år, man skal dog være opmærksom på at ikke alle sites understøtter dette pga. hjemmerullede regex udtryk – der er sågar nogle af Google’s egen sider (blogger) der ikke understøtter subaddresses.

john rue andersen
 

hej
facebook skelner mellem. aaa.bbb@gmail.com og aaabbb@gmail.com er to forskellige.
det har givet mig meget bøvl.

iøvrigt… brug af + i google er en google feature.
https://support.google.com/mail/answer/12096?hl=en
mvh

Michael Eriksen
 

Jeg har meget bøvl med at johnhansen@gmail.com og john.hansen@gmail.com fortolkes ens af Google. Jeg har en navnebror i Jylland som har en gmailkonto hvor fornavn og efternavn ikke er adskilt af et punktum som min er. Google tjekker åbenbart ikke for navnesammenfaldet ved oprettelse (min gmail konto er tudsegammel). Så nu har jeg den tvivlsomme fornøjelse af at vide hvilken ejendom min navnebror er ved at købe og hvilken bil han har leaset. Han må være godt sur.

Ole Knudsen
 

Yahoo lader dig bruge et selvvalgt fornavn, og “-” efterfulgt af hvad som helst, som en ny adresse., som f.x.:  money-talks@yahoo.commoney-sleeps@yahoo.com, osv. De kommer allesammen ind til den samme yahoo konto.

Bent Jensen
 

Grunden til at du ikke skal bruge et Dansk er at du kan risikere at midste det, hvis et Firma lige pluseligt har lyst til det.

Du kan selv finde priserne på gratisdns.dk , men det findes og andre steder som levere billige hosting og ligende. Bruger selv servage.net men det er nok lidt dyrt hvis det kun er til Post.

Hvorfor jeg anbefalet “net” det er et af de gamle hærdekronet internationale som info org biz com

Michael Eriksen
 

Hvis det var et svar til mig, så løser det på ingen måde mit problem. Jeg har brug at kunne vælge backend frit, dvs. man altid kan skrive til michael@nogetog jeg selv bestemmer om michael@noget havner i yahoo, hotmail, gmail eller noget helt andet. Og at jeg kan svare som om jeg er michael@noget. Jeg har brug for en mur-og-nagelfast identitet de næste 20 år. Hvem der leverer servicen er mig uvedkommende, jeg betaler bare.

Bent Jensen
 

Det kan du hvis du har købt domain “noget” men hvis du kan finde et domiane der heder michael.nogetandet og køber det. SÅ bestemmer du helt selv hvor alle mail til dit domane havner.

Du kan send sexorgi@michael.nogetandet til din “privat” mail.

barn1@michael.nogetandet til dine barns email.

samt alt andet, såkaldt stjernemail, til en 3 mail.
Så vil )=(#)%#B jfdshg@michael.nogetandet komme til denne, hvis ellers det var et loveligt mail navn.

Har du ikke forstået ideen med domaine ?

Når du køber eller ejer et domain som danskebank.dk Så kan du selv bestemme hvor alle de mail der sender der til havner, også ftp server, hjemmesider og alt anden trafik. Du laver det som heder en mail redirect, det foregår der hvor du administre din mail. hvor alt mail og data som du modtager bliver filtret efter dit filter.

Hvis du har en hjemmeside på yahoo kan du send www.danskebank.dk videre til den.

barn1@danskebank.dk vil du sende til dit barns Gmail konto.

*@danskebank.dk altså alt andet du ikke har lavet regler for vil du sende til din egen konto, eller smide væk. Hvis du bruger servage.net har de gode SPAM filtre, har ikke brugt gratisdns ret meget efter jeg har flyttet alt min mail til SN.

Din egen konto kan være yahoo, men hvis de lukker kan du på 2 minuter flytte det hele til en gmail konto eller din egen server, eller ..
Det er det så gør det så dejligt flexsibel.

Men du kan tage og læse i deres dokumentation om hvordan det laves, eller i deres forum. Her kan ud også få hjælp. Administratoren på GD har en kort lunte over for tåbelige sprøgsmål fra nybegynder der ikke har læst forum 🙂

Ellers så kan du betale dig fra det, men synes nu det at have total styr på sin egne data og mail, giver en god fornemmelse i maven. Man kan så meget smart med det 🙂

Her kan du en beskrivel af din mail og dine computer skills

http://theoatmeal.com/comics/email_address

Michael Eriksen
 

Har du ikke forstået ideen med domaine ?

Det vil jeg nu nok mene. Jeg har haft eget domæne de seneste 10-15 år. Min nuværende ISP forbyder mig at drive mailserver, men det kan jeg betale mig fra.

Det er bare ikke problemet. Jeg vil ikke selv drifte mailserver, jeg vil købe mig til en service. Det er en alvorlig sag selv at host’e, for jeg kræver 99,9% oppetid og massiv backup. Jeg kunne godt selv, jeg har en Debian server med UPS i privaten og kører rsync backup eller rettere sikkerhedskopi.

Det er bare ikke godt nok. Jeg har ingen fall-over, jeg er ikke garanteret mod tyveri eller brand. Min server kan stå af og jeg er uden email i en uge. Det dur ikke.

Jeg er nød til at betale nogle store drenge, men jeg stoler ikke på dem. Derfor vil jeg kunne fyre dem med minutters varsel og flytte min mail backend med samme varsel. Derfor har jeg brug for michael@noget hvor jeg bestemmer.

Simon Rigét
 

Har lige testet oprettelse i Gmail.

Jeg kan ikke oprette en mailadresse magen til min egen, uden punktum. Den meddeler at adrese allerede findes.
En hurtig test viser også at mail sendt til konto uden punktum, havner hos mig.

Carl-eddy Skovgaard Larsen
 

Det er lidt off topic, men jeg vil lige nævne det her også.
Jeg havde på et tidspunkt en hotmail-adresse der hed a_b_noget@hotmail.com, i stedet for kun abnoget@hotmail.com, da jeg syntes det virkede mere logisk, og gav mig mulighed for at registrere forskelligt. Det er IKKE en god ide.
Det ser ud til at alle de hjemmestrikkede løsninger der er rundt omkring behandler specialtegn forskelligt, som det også fremgår af tråden.
Min oplevelse var at på flere registreringssider fik jeg ‘ulovlig e-mail adresse’, og til nogle venner fik jeg afvist min mail med’syntaksfejl’ eller de fik det når de prøvede at svare.
Generelt foreslår jeg også et domænenavn som den bedste løsning, selv om jeg ikke selv har det, og helt at undgå specialtegn i mailadresser, selv om jeg godt nok ikke selv har et domæne 🙂

Michael Eriksen
 

@Bent Jensen

Nu har jeg genlæst din post tre gange og føler mig en smule usikker på om vi forstår hinanden. Siger du at jeg skal ind og rette i MX recorden for mit domæne? I så fald må du godt bøje det i neon for mig.

Bent Jensen
 

Ja hos dem der styere dit Domaine, det ser lidt forskellige ud alt efter udbyder.

Men gratisdns har den del gratis, så du skal måske også flytte til dem .

Når du har fået adgang til dit domaine og DNS Kontrol

Så opretter du et MX (@Host -> A record mailserver)

Eller lige klippe klister fra dem, men det er meget forskellig fra udbyder til udbyder..
Hvis du bruger saervage one er det anderledes, men hvis mail og backup er så vigtigt, så køb et mail hotel hos dem, og angiv en google gmail som redirect, og evt til dig selv. Så har du kopier 3 forskellige steder på minimum 2 kontigenter.

Klippet fra gratisdns

Forklaring:
MX angiver “Mail eXchange” for domænet.
Vi tilbyder mange forskellige kombinationer for brug af MX records.
Først og fremmest kan man tilføje dem som man vil dvs. “Tilføj MX”. Dette er “almindelige” MX records (til ens egen mailserver/sit webhotels mailserver).
Derudover tilbyder vi også at kører mailserver for dig hvor vi fremsender e-mailen til e-mail adresser du allerede har, dette er ikke gratis, men meget billigt.
Til sidst tilbyder vi backup mailserver, dvs mailserver som modtager post på vegne af din mailserver, dette koster også en lille smule.

Håber det hjælper, hvis du ikke kan det, hvor du bor, eller det er for dyrt, så få skiftet til en udbyder der kan.

Der står også på gratisdns hvordan man gør det.

Håber det hjalp ?

Michael Eriksen
 

Håber det hjalp ?

Ikke rigtig. Jeg tror stadig ikke vi taler om det sammen, men nu er debatten ved at miste offentlig relevans og vi bør tage det off-line. Kan du ikke sende mig en mail på km_eriksen AT yahoo dk og tager tager vi det privat. Jeg får ikke tid til at gøre noget ved det i aften så tag bare din tid.

Jeg bruger GratisDNS.

Bent Jensen
 

Har prøvet at skrive, enten er jeg lidt tykhudet til at fatte din mail adr. eller også har ud ikke været på din pind. Men det kan jo også have interesse for andre som gerne vil lave det samme, ellers har de vel ikke fuldt denne tråd så langt. Så jeg poster også her.


Har lige selv været inde og se på gratisdns.dk, Hvor jeg også har nogen domainer ligende
Ser godt nok ud til jeg køre i et gammel system,
men se tekst som jeg har copy-past, du skal nok tilkøbe mailforward service.
Men det er ikke billigere men du får meget mere hvis du køber dig plads ved

http://www.servage.net/ for omkring 500,- årligt kr får du følgende, det kan du ikke holde strøm til din server for.
Du kan stadig beholde din styring ved gratisdns.dk, og bare forward det hele der fra.
jeg har brugt dem længe og er meget tilfreds med dem

750 GB of Disk Space
Unlimited Bandwidth
Unlimited Email Accounts
Free Domain or Domain Transfer

Hvis du vil vidersende alt din mail fra gratisdns til servage.net tilføjer du MX (@Host -> A record mailserver)

Host Mail Exchange Preference TTL Ændring

DitDomain mx1.servage.net 10 43200

eller brug det her ved gratisdns til 49,- det brugte jeg også i starten, da jeg kun have et domain at holde styr på.

“Mailforward service:

Du kan tilkøbe mailforward funktionalitet. Prisen er 49,- (incl. moms) for et helt år.

For de penge får du:

Funktionaliteten tilkøbes til ET domæne. Det kan IKKE flyttes til et andet domæne.
Evt. rest af en mailforwards løbetid refunderes ikke.”

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

JobfinderJob i it-branchen

www.version2.dk/sites/v2/files/styles/top_teaser/public/bigstock-replacement-of-humans-by-machi-113497985.jpg?itok=wiQ7gkC8); background-size: cover;”>

Han vækker robotterne til live

16. sep 11:56

Google tracker konstant din færden: Overvågning via smartphone næsten umulig at undgå


Google tracker konstant din færden: Overvågning via smartphone næsten umulig at undgå

Google er tilsyneladende voldsomt interesseret i at vide, hvor du opholder dig. Altid.

Google Play har som udgangspunkt nemlig altid slået GPS-modtageren til, hvilket betyder, at Googles appstore sporer din færden, skriver The Register.

Du kan i Indstillinger slukke for trackingen af din lokation.

Problemet er bare, at det ikke kun vil ramme Google Play. Hvis du slår GPS fra, vil alle apps, der benytter sig af GPS-data, blive afskåret fra at benytte dine geografiske koordinater.

Det er alt eller intet.

Det skyldes, at Google Play-tjenesten videresender data om brugerens placering til de installerede apps via et API. Men appstoren sender også samme data til Google.

Google Maps advarer imod at slukke GPS

Google Maps går et skridt videre.

For hvis du slukker for Google Maps’ adgang til GPS og dermed din placering, vil “grundlæggende funktioner på din enhed ikke længere fungere,” advarer operativsystemet.

Mange brugere er oprørte over den tvungne dataafgivelse.

Sikkerhedsforsker Mustafa Al-Bassam har skrevet på Twitter, at han “næsten fik et hjerteanfald”, da han gik ind i en McDonalds og på sin telefon blev bedt om at downloade fastfood restaurantens app.

Al-Bassam dykkede ned i sine apps for at finde ud af, hvad der var sket, og var forbløffet over at finde ud af, at mistanken til Google Maps var forkert.

Det var Google Play, der havde overvåget hans placering tusindvis af gange.

En udvej er enten at slette Google Play eller Google Maps. Eller du kan slå GPS til og fra gentagne gange i løbet af dagen.

Shared Google Calendars not showing up on iPhone, iPad, and Mac? Here’s the fix!


Shared Google Calendars not showing up on iPhone, iPad, and Mac? Here’s the fix!

Having problems getting Google Calendars to show up in the Calendars app on your iPhone, iPad, or Mac?

If you accepted an invitation from someone to share a Google calendar but aren’t seeing it on your iPhone, iPad, or Mac; it could be due to your Google Sync settings. Google turns sync off by default for new calendars, particularly shared ones. It’s frustrating, and it’s why you can’t immediately see them on your iPhone, iPad, or Mac even when you can see them online. Luckily it’s also simple to fix — once you know how!

How to get shared Google Calendars to show up on iPhone, iPad, and Mac

 1. Launch Safari or any other web browser on your iPhone, iPad, or Mac.
 2. Go to https://www.google.com/calendar/syncselect.
 3. Sign in (if you aren’t already).
 4. Under Shared Calendars, make sure all the boxes are checked for the calendars you want to see on iPhone, iPad, and Mac.

Shared Google Calendars not showing up on iPhone, iPad, and Mac? Here's the fix!

It can take a few minutes for the calendars to appear. If you’re still having problems, let me know in the comments below or leave a question in our ask a question forum!

How to enable Google Chrome’s new MacBook battery-saving feature

How to enable Google Chrome’s new MacBook battery-saving feature

Google Chrome logo (medium)

There’s no denying Google Chrome is brutal on notebook battery life. Don’t get me wrong, Chrome is a great browser and used to be my daily driver.

That was before OS X Yosemite came along with Safari Power Saver, a tremendously useful feature that stops power-hungry plug-ins like Adobe Flash from rendering animations and interactive elements on webpages. In case you didn’t know, Chrome has a built-in Flash Player which takes a toll on battery life and sends your notebooks’s fan into overdrive.

But worry not, Google has enabled a power-saver feature of its own in a recent Chrome update. In this post, I’m going to explain how you can enable it in order to instantly improve your MacBook’s battery performance.

The new feature detects Flash content on webpages you visit and intelligently pauses Flash animations and other content “not central” to the webpage, as Google puts it. At the same time, it keeps central content, like a Flash video, playing without interruption.

“If we accidentally pause something you were interested in, you can just click it to resume playback,” notes the search firm adding that the new feature “significantly reduces power consumption” on notebooks.

How to enable smarter plug-ins in Chrome for Mac

Step 1: Fire up Chrome on your Mac.

Step 2: Head to the browser’s content settings (Chrome > Preferences > Settings > Show Advanced Settings > Content Settings under the Privacy section).

Tip: You can also reach the plugins page by clicking Manage individual plugins in the Plugins section of the Content settings dialog.

Step 3: Now select “Detect and run important plugin content.”

Google Chorme beta power saveer

From now on, Chrome will only run the main plugin content on websites. Other options include “Run all plugin content,” which tells Chrome to run all plugins, and “Let me choose when to run plugin content,” which prompts Chrome to stop any plugins from running automatically.

Tip: The Manage Exceptions button lets you manually exclude certain websites and domains.

Tip in a tip: To run specific plugins, right-click on them on a webpage and choose “Run this plugin.”

If you cannot access the new feature available, your copy of Chrome is likely out of date. Just choose About Google Chrome in the Chrome menu to manually check for updates.

Do you like this tip for a better battery life for your MacBook?

How to stop Google Chrome from automatically launching on your Mac

—-
How to stop Google Chrome from automatically launching on your Mac
// TiPb – The #1 iPhone, iPad, and iPod touch blog

Tired of Google Chrome launching every time you restart or log in to your Mac?

If Chrome is your browser of choice, it can be convenient. If you tried Chrome but switched back to Safari, like I recently did, it can be annoying. I still want to be able to use Chrome from time to time, but I don’t want it opening on login or launching on startup. Luckily, there’s a super simple way to get Chrome to stop launching automatically, and it only takes a few clicks!

How to stop Chrome from automatically opening at login

 1. Launch Chrome if it isn’t running already, or hasn’t been set to stay on your Dock.
 2. Right click on the Chrome icon on your Dock.
 3. Hover over the Options menu in the popup.
 4. Uncheck the option to Open at Login.

Note: These same steps will also work for any other app you want to prevent opening at login.

Shared Google Calendars not showing up on iPhone, iPad, and Mac? Here’s the fix!

—-
Shared Google Calendars not showing up on iPhone, iPad, and Mac? Here’s the fix!
// TiPb – The #1 iPhone, iPad, and iPod touch blog

Having problems getting Google Calendars to show up in the Calendars app on your iPhone, iPad, or Mac?

If you accepted an invitation from someone to share a Google calendar but aren’t seeing it on your iPhone, iPad, or Mac; it could be due to your Google Sync settings. Google turns sync off by default for new calendars, particularly shared ones. It’s frustrating, and it’s why you can’t immediately see them on your iPhone, iPad, or Mac even when you can see them online. Luckily it’s also simple to fix — once you know how!

How to get shared Google Calendars to show up on iPhone, iPad, and Mac

 1. Launch Safari or any other web browser on your iPhone, iPad, or Mac.
 2. Go to https://www.google.com/calendar/syncselect.
 3. Sign in (if you aren’t already).
 4. Under Shared Calendars, make sure all the boxes are checked for the calendars you want to see on iPhone, iPad, and Mac.

It can take a few minutes for the calendars to appear. If you’re still having problems, let me know in the comments below or leave a question in our ask a question forum!